TSKB'ye Fransız Kalkınma Ajansı'ndan 80 milyon euro kredi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye’de döngüsel ekonomiye hizmet eden yatırımlar ile döngüsel ekonomi uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan firmalara finansman sağlamak amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı ile (AFD) 80 milyon euro tutarında kredi anlaşmasına imza attı.

TSKB’den yapılan açıklamaya göre banka, temin edilen 80 milyon euroluk kredi ile döngüsel ekonomiyi destekleyecek.

Bugüne kadar toplamı 475 milyon euroya ulaşan kredi anlaşmaları gerçekleştiren AFD ve TSKB bu anlaşmayla ilk defa özellikle döngüsel ekonomi temasına odaklanıyor.

TSKB elde ettiği bu kaynakla, Türkiye’de döngüsel ekonomiye hizmet eden yatırımlar ile döngüsel ekonomi uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan firmalara finansman desteği sağlamayı hedefliyor.

“Bugüne kadar AFD’den sağladığımız kaynak tutarı 475 milyon euroya ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, AFD ile uzun soluklu iş birlikleri kapsamında, yenilenebilir enerji, KOBİ, sürdürülebilir turizm, iş sağlığı ve güvenliği ile kadın istihdamı gibi pek çok farklı temada projeler gerçekleştirdiklerini aktardı.

Bilgiç, şunları kaydetti:

“Temin ettiğimiz 80 milyon eurotutarındaki bu kredi, AFD ile 2016 yılında başlayan ve 2019 yılında başarılı bir şekilde yeniden tekrarladığımız Kadın İstihdamı kredisi gibi öncü, yenilikçi ve kapsayıcı bir temaya sahip. İmzaladığımız bu anlaşma ile AFD’den bugüne kadar sağladığımız toplam kaynak tutarı 475 milyon euroya ulaştı. Döngüsel ekonomi temalı bu ilk anlaşmamızla Türkiye’de bu alana hizmet eden yatırımlar ile döngüsel ekonomi uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan firmalara destek vermeyi hedefliyoruz.”

Kaynak URL