Üniversitelilerin fon sepeti yarışması sonuçlandı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank), Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği’nin (TKYD) iş birliğinde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması’na 159 üniversiteden 1.228 üniversite öğrencisi katıldı. 18 Nisan-30 Kasım 2022 tarihlerinde sanal ortamda gerçekleşen yarışmada, 3 senaryoda başarılı olan üniversite öğrencileri toplam 81.000 TL tutarında ödül kazandı.

Takasbank, TSPB ve TKYD iş birliğinde üniversiteli gençleri uzun vadeli tasarruf ve yatırıma yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen “Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepeti Yarışması”nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

18 Nisan 2022’de başlayan ve 30 Kasım 2022’de sona eren Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepeti Yarışması’na katılan üniversite öğrencileri sanal ortamda oluşturulan portföylerini yönettiler.

‘Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması’nda üniversite öğrencilerini uzun vadeli yatırıma yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nun (TEFAS) kullanım yaygınlığını artırmak amacıyla üniversite öğrencilerinden sanal ortamda oluşturulan yatırım fonu portföylerini farklı yaş evreleri ve bu yaşlara uygun yatırım politikasını temsil eden gençlik (20 yaş), orta yaşlılık (40 yaş) ve yaşlılık (65 yaş ve üstü) olmak üzere üç farklı senaryoda yer alan profillerden en az birini seçerek yönetmeleri istendi. Her bir senaryo için 1 milyon TL sanal bütçe ile düzenlenmiş olan yarışmada yarışmacılar, her senaryo için farklı oranlarda ve risklere sahip TEFAS’da işlem gören yatırım fonlarına yatırım yaparak portföylerini yönetti.

Yarışmanın teknik alt yapısı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun fon sepeti kuralları çerçevesinde, Takasbank tarafından kurulan ve işletilen TEFAS tarafından karşılandı.

Kaynak URL