Uzun vadeli gaz sözleşmeleri maliyetli hale geliyor

Sektörün önde gelen tedarikçileri Rus gazına uygulanacak olası bir ambargonun LNG fiyatlarını yıllarca yüksek seviyelerde tutacağı ve uzun vadeli LNG sözleşmelerinin fiyatlarını artıracağına dikkat çekti.

Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarikçilerinin Rusya’dan yapılan ithalatın kesilmesi çabaları ışığında önümüzdeki on yıl içinde piyasanın sıkılaşacağı beklentisiyle müşterilerinden uzun vadeli sözleşmeler için çok daha yüksek ödemeler talep ettikleri belirtiliyor.

Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklar endüstrinin başlıca tedarikçilerinin 2023’te başlayacak 10 yıllık kontratlar için bir önceki yıl istenen rakamlara oranla yüzde 75 daha fazla ücret talep ettiklerini kaydetti. Dalgalı spot fiyatlar ve gittikçe kötüleşen arz açığı görünümü nedeniyle gaz ithalatçısı ülkeler uzun vadeli sözleşmeler yapmaya başladılar.

LNG spot oranları Ukrayna savaşının hali hazırda sıkılaşmış olan piyasadaki durumu daha da kötüleştirmesiyle geçtiğimiz ay Asya’dan Avrupa’ya birçok bölgede rekor seviyelere ulaştı.

Avrupa’nın Rus gazına bağlılığını azaltmak amacıyla LNG ithalatını artırması nedeniyle fiyatların yıllarca yüksek kalacağı öngörülüyor.

1970’lere dayanan bir uygulama olan petrol fiyatına bağlı sözleşmeli LNG arzı, şu anda spot piyasadan bir sevkiyat satın alma maliyetinden çok daha düşük fiyatlara gerçekleşiyor. Ancak bu indirim tedarik edilebilecek miktar azaldıkça küçülmeye devam ediyor.

Savaş, yeşil enerjiye geçiş, sert hava koşulları ve artan talep, doğal gaz endüstrisinde arzı daha önce hiç olmadığı kadar sıkılaştıran bir çalkantı dönemi oluşmasına neden oluyor. Geçtiğimiz Credit Suisse tarafından yayımlanan bir rapora göre, global çapta Rus gazını satın almaya son vermek için harekete geçilirse, küresel LNG piyasası 2025 yılına kadar yılda yaklaşık 100 milyon ton eksik kalabilir.

Yüksek bedelli uzun vadeli LNG sözleşmelerinin elektrik ve ısınma bedellerini artırarak enflasyonu artırabileceğinden endişe ediliyor. Bununla birlikte Pakistan gibi nakit sıkıntısı çeken ülkelerin yakıta ulaşmasının da zorlaşabileceği düşünülüyor.

Kaynak URL