Yatırım Ofisi Bşk./Dağlıoğlu: ABD'deki toplantılar çok pozitif geçti

Türkiye’den üst düzey yetkililer, parlamento üyeleri ve iş insanlarından oluşan heyet, ikili ekonomik ilişkileri görüşmek üzere ABD Ticaret Bakanlığı’na ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada, “ABD’deki toplantılar çok pozitif atmosferde geçti.” dedi.

Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda, ABD’de Ticari Diplomasi Etkinlikleri düzenlendi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, ikili ekonomik ilişkileri görüşmek üzere ABD Ticaret Bakanlığı’na yapmış oldukları ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dağlıoğlu, kamu kurumları ve ABD ticaret odası ile görüştüklerini söylediği konuşmasında, her koşulda yatırım çekmek için hazır olduklarını ifade etti.

ABD’deki toplantıların çok pozitif atmosferde geçtiğini belirten Dağlıoğlu, diyalog mekanizmalarının devamı için her iki tarafın da istekli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin tedarik zincirinde nasıl rol oynayabileceği konusu üzerinde durduklarını söyleyen Dağlıoğlu, önümüzdeki iki gün fon yöneticileriyle görüşeceklerini açıkladı.

Kaynak URL