Yellen’dan gümrük vergisinin düşürmesine ilişkin açıklama

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’deki yüksek enflasyonu düşürmek amacıyla Çin mallarına uygulanan gümrük vergilerini düşürmenin “düşünmeye değer” olduğunu söyledi

Bloomberg TV’ye demeç veren Yellen, ABD’deki yüksek enflasyonu düşürmek amacıyla Çin mallarına uygulanan gümrük vergilerini düşürmenin “düşünmeye değer” olduğunu açıkladı.

Yelen konuşmasında, ABD Başkanı Joe Biden’ın petrol fiyatlarını düşürmek ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkları gidermek amacıyla attığı adımlara atıfta bulunarak, “Enflasyonu düşürmek için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz.” dedi.

Biden Mart sonunda ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye ve enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervlerinden günde 1 milyon varil petrolü kullanıma sunacağını duyurmuştu.

Yellen’ın Bloomberg’e yaptığı açıklama, Beyaz Saray’ın üst düzey danışmanlarından Daleep Singh’in, ABD’nin enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak için bisiklet veya giyim gibi bir dizi stratejik olmayan Çin ürününe uygulanan gümrük vergisinin düşürülmesini önermesinden bir gün sonra geldi.

Kaynak URL