Bangladeş, Türkiye’den LPG depolama tankı istiyor

Türkiye ve Bangladeş birbirlerinin kilit ticaret ortakları arasında yer alıyorken, iki ülke arasındaki ikili ticaret hacmi ise 1 milyar dolardan fazladır. Türkiye’nin Bangladeş’e yönelik ihracatı incelendiğinde ise 2009 yılından beri gerçekleşen ihracat 100 milyon doların üzerindedir. 2022 yılında ise ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak yaklaşık 1.2 milyar dolar olmuştur.

Bu kapsamda çeşitli sektörlerde global üretici olmaya soyunan ve uluslararası pazarda Türk ihracatçısının karşısına çıkan Bangladeş, altyapı ve ihracata dönük yatırım yapmak isteyenlere de çeşitli avantajlar sunmaya devam ediyor. Bugün bu avantajlardan yararlanmak için ihracatçılara kapı aralayan Bangladeşli bir ithalatçı, Türkiye’nin B2B platformu TurkıshExporter’da yayınladığı ilanla Türkiye’den LPG depolama tankı alacağını duyurdu.

Bangladeşli ithalatçı ile iletişim kurmak isteyen TurkishExporter kurumsal üyeleri ilan üzerinden doğrudan teklif sunabilecekken, İlk kez platformu kullanacak firmalar ise platformun mobil uygulaması olan Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

Kaynak URL