Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 12 aylık ihracatımız 254,8 milyar doları buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

– “İnovalig’de bugüne kadar 89 farklı firmamıza ödül verdik. Geçen yıl ödül alan firmalarımızın toplam ihracatı 19 milyar dolara ulaştı.”

– “Kardeşlerim, yeter ki siz çalışın, yeter ki siz Türkiye’nin potansiyeline güvenmeye devam edin. Sizi asla yalnız bırakmayız.”

– “TİM’in çalışmalarına ve projelerine her zaman destek sağladık. Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine salgın dönemi dışında her zaman bizzat katılarak destek olduk.”

–  “Ekim ayı itibarıyla son 12 aylık ihracatımız 254,8 milyar doları buldu. Ayrıca yıllık cari dengede son 2 ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağladık.”

– “İhracatın rakam olarak artışı, şüphesiz önemlidir ancak bizim Türkiye olarak bundan sonra üzerinde asıl yoğunlaşmamız gereken, ihracattaki nitelik artışıdır”

– “İHA ve SİHA’larda elde ettiğimiz başarıyı, füze, gemi, zırhlı araç, kamera, hava savuma sistemleri ve elektronik harp sistemlerine teşmil etmek istiyoruz.”

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak URL