Hindistan, Türkiye’den spagetti talep ediyor

Dünyanın 8. ithalatçı ülkesi konumunda yer alan Hindistan, en çok mineral yağlar ve yakıtlar, kıymetli taşlar, elektrikli ve elektronik aletler gibi ürün gruplarını ithal etmesiyle dikkat çekiyor. Pek çok büyük uluslararası firmalar ise Hindistan’ı önemli pazarlar arasında görüyor.

Bugün ise Türkiye’de gıda sanayisinin öncü sektörleri arasında yer alan ayrıca 160 ülkeye ihracat yaparak, üretim kapasitesiyle dünya sıralamasında üst sıralarda boy gösteren makarna sektörüne bir ihracat fırsatı geldi.

Bu kapsamda dünyanın dört bir yanındaki ithalatçılara ve ihracatçılara imkanlar sunan TurkishExporter’a, ilan bırakan bir Hindistan firması, Türkiye’den spagetti satın alacağını belirtti.

Hindistan’da faaliyet gösteren ithalatçı ile iletişim kurmak isteyen TurkishExporter kurumsal üyeleri, ilan üzerinden doğrudan teklif sunabilir, İlk kez platformu kullanacak firmalar ise platformun mobil uygulaması olan Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

Hindistan ihracat pazar araştırması

Hindistan pazarına yönelik ihracat yapmayı hedefleyen Türk üreticileri ve ihracat firmaları için yeni bir ticari bilgi kaynağı olan “Forie Databank,” hizmete sunuldu. Bu platform, Hindistan’daki ithalatçılar, toptancılar ve perakende şirketleri hakkında kapsamlı bilgiler sunarak Türk firmalarına ihracat olanakları sunuyor.

Kaynak URL