İskilip OSB yatırımcılara açıldı Çorum OSB hazırlıkları sürüyor

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, İskilip Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılara açıldığını belirterek, “Katma değeri yüksek ve ihracata dayalı ürün üretecek firmalara öncelik vereceğiz” dedi.

Çorum’un birçok sektörde yerli ve milli üretimle ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak isteyen yatırımcılara önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Vali Dağlı, amaçlarının en uygun, en iyi yatırımcıyı bularak üretimi en kısa zamanda başlatmak olduğunu vurguladı.

Lojistik avantaj sağlıyor

Çorum’un dört OSB’si, sanayi siteleri, Teknopark ve Ar-Ge merkezleri, makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversitesi, dünya sıralamasında ilklere giren büyük firmaları, ihracat sıralamasında ilk sıralarda yer alan işletmeleri ve gelişmiş altyapısının yanı sıra genç, yetenekli ve kalifiye işgücü potansiyeliyle Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yatırım merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Dağlı, “İskilip ilçesi sınırları içerisinde 75 ha’lık alanda kurulan yeni OSB yatırımcılara açıldı.

Yatırımcılara büyük avantajlar sağlayacak olan İskilip-Ankara karayolu güzergâhında şehir merkezine 8 kilometre mesafede yer alan İskilip OSB’nin Merzifon Havalimanı’na 118 kilometre, Ankara Esenboğa Havalimanı’na 189 kilometre, Çankırı demiryolu hattına 80 kilometre mesafede olması, Samsun Limanı’na yakınlığı, her türlü hammaddeye kolay ulaşım imkânının bulunması, geçmişten gelen bir sanayi kültürüne sahip olması ve teşvik kanunlarının bölgede uygulanıyor olması nedeni ile teşvik yasası sonrası mevcut yatırım ivmesi dikkate alındığında İskilip, yatırımcılar açısından cazip bir bölge” diye konuştu.

Dağlı, “Orman ürünleri, deri ve tarımsal sanayi konusunda ön plana çıkan İskilip ilçemizde kurulan Organize Sanayi Bölgemiz, yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üreten, ihracata dayalı, seçkin yatırımlara tahsis edilmesi planlanıyor” şeklinde konuştu.

İskilip OSB yeşil OSB konseptine uygun planlanıyor

İskilip OSB’nin tüzel kişilik kazanmasıyla müteşebbis heyet, kamu kurumları ve teknik ekiple hız kesmeden plan, parselasyon ve altyapı proje çalışmalarına başlandığını anlatan Vali Zülkif Dağlı, “Amacımız bu işlemleri hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirip bir an önce faaliyete başlamak olacaktır.

İskilip Organize Sanayi Bölgesi’ni yeşil OSB konseptine uygun ve modern bir organize sanayi bölgesi olarak kurmak en büyük hedeflerimiz arasında” dedi. Vali Dağlı, OSB’den yer tahsisi başvurusunda bulunmak isteyen yatırımcıların Çorum Valiliği’nde bulunan İskilip OSB İrtibat bürosuna başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.

Çorum Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelişmeler

Çorum Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini açıklayan Vali Dağlı, “Zamanı geldiğinde kamuoyunu bu konuda bilgilendiriyoruz. Şu an herhangi bir sorun yok. Alaca OSB ile ilgili bir projemiz var, süreç devam ediyor.

Organize sanayi bölgelerinin kuruluşları hemen olmuyor. OSB’lerin bir ya da iki ay gibi süreçleri oluyor. Tüm süreçleri yakından takip ediyoruz. Yeni OSB’mizi çok uzatmadan Ticaret Sanayi Odamız ve ilgili kurumlarla hep birlikte açıklarız. Mevcut yerimizde de şu an 750 dönümlük alanın 500 dönümü kesinleşti. 250 dönümde polis okulunun yeri var. 750 dönüm genişlemeyi yapacağız. Genişlemeler devam edecek. Çorum’da sanayi ihtiyacı her zaman olacak. Biz buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL