Türkiye’de 3 milyon üyesi olan Bitexen Global oyuncu olmayı hedefliyor

Birol BOZKURT

Türkiye dünyanın en önemli kripto para pazarlarının başında geliyor. 8 milyon civarında bir yatırımcısı olduğu düşünülen kripto pazarından Türk borsaları aldıkları payı artırmayı hedefliyor. Bitexen Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sarper Bayman ile kripto piyasalarının gelişimini ve Bitexen’in gelecek dönem hedeflerini konuştuk.

2018 yılında İTÜ ARI Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan Bitexen hızlı bir gelişim göstererek en büyük Türk kripto şirketlerinden biri olmayı başardı. Bitexen’in sadece bir token şirketi veya kripto varlık alım satım platformu olmadığını söyleyen Sarper Bayman, “Blok zincir teknolojisini kullanarak teknolojiler de yaratan bir finansal teknoloji şirketi” olduklarını belirtiyor.

Yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayan platformun yaklaşık 3 milyon üyesi bulunuyor. Kullanıcı sayısının yüksek olmasında yapılan kampanyaların önemli bir etkisi olduğunun altını çizen Sarper Bayman, platformda 300’den fazla coin ve token bulundurduklarını ve sektördeki en geniş ürün yelpazesine sahip borsa olduklarını söyledi.

Global marka olma yolundaki çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Bitexen Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sarper Bayman, “Bitexen Global yurtdışında müşterilerine hizmet veriyor. Litvanya’da ilk lisansımızı aldık ve bu lisansımızla tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde faaliyet gösterebiliyoruz.

Bununla beraber kapsamımızı geliştirmek için lisanslama çalışmalarımız devam etmekte. Yurtdışındaki büyümemizi devam ettirmek istiyoruz. Orta vadede Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi (MENA), ABD, Afrika ve Asya ülkelerinde de faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. Şu an da yurtdışında Bitexen Global de 100 bine yakın üyemiz bulunuyor. Avrupa pazarında büyümek ilk hedefimiz” diye konuştu.

“Fan Token Ödül projesini devreye aldık”

 Sürekli yeni proje ve kampanya çalışması yaptıklarını ve en son geliştirdikleri ürünlerden birisinin de Fan Token Ödül Programı olduğunu söyleyen Bayman, “Bu program ve Kademeli Ödül Programı gibi geliştirmelerimizle birlikte oyunlaştırmaya yönelik projeleri de kullanıcılarımıza sunuyor oluyoruz.

Yeni referans ve iade sistemimiz ile birlikte, daha önce haftada 1 kere komisyon iadesi alan kullanıcılarımız, artık kendi belirledikleri oranlarda ve referansları ile gelen kişilerin yaptığı işlemlerden de anlık olarak iade kazanmaya başladılar. Fan tokenlerdan spor kulüpleri büyük fayda sağlıyor. Özellikle Anadolu kulüpleri için önemli bir finansman kaynağı. Kulüplerin teknolojiyi yakalamalarını sağlıyor.

“Spora desteğimiz sürecek”

 18 tane spor kulübüyle çalıştıklarını söyleyen Sarper Bayman, “Toplamda 46 tane fan ve sosyal tokenı var. Bu tokenlar ile kullanıcı/yatırımcı Bitexen Club üzerinden çeşitli kampanyalara, açık arttırmalara ve anketlere katılarak tokenların faydasını maksimum düzeye çıkarıyor. Spor alanındaki yatırımlarımızı toplumsal bir yatırım olarak görüyoruz ve ticari bir kaygı gütmeden bu alanda yatırım yapıyoruz. Amatör spor branşları, bedensel engelliler federasyonu, basketbol federasyonu gibi sporun farklı alanlarında da federasyonlar ve kulüplerimizi destekliyoruz” dedi.

“Regülasyona hazırız”

Uzun süredir bir regülasyon hazırlığı olduğunu hatırlatan Sarper Bayman, “Kurumların iş yapış süreçleri için de regülasyon büyük önem taşıyor. Ayrıca başta yabancılar olmak üzere yatırımcıların hangi piyasada olduklarını öğrenmeleri için de regülasyon oldukça önemli. Biz Bitexen olarak tüm süreç, altyapı ve akışlarımızı geelecek regülasyona göre konumlandırıyoruz. Regülasyonlar uzun vadede kurumsal fonların sektöre girmesini sağlayabilir” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel kampanya

Bitexen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına özel bir kampanya hayata geçirdi. Bitexen, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak 31 Ekim’e kadar kullanıcı kimlik, adres ve benzeri bilgilerini KYC 4 (Know Your Customer) seviyesinde tamamlayan yeni müşterilerine 20 EXEN hediye edecek. ‘Know Your Customer’ kelimesinin kısaltması olarak kullanılan KYC terimi, Türkçede ‘Müşterini Tanı’ anlamına geliyor ve kullanıcıların kimlik, adres vb. belgelerini işlem yaptıkları platformlara hesap güvenliği için iletmeleri süreci olarak tanımlanıyor. Kullanıcıların Bitexen platformunda sahip oldukları hesaplarını onay sürecinin tamamlamak için belli aşamalarının tamamlaması gerekiyor.

 

Kaynak URL