Yaz tatili için sanatsever çocuklara özel öneriler

İstanbul Modern ve İş Sanat‘te çocuklara özel hazırlanan programlar sanat tutkunlarını biraraya topluyor. 7-10 yaş grubuna özel ‘Yaz Sanat Okulu’ kapılarını 9 Temmuz‘da açarken, İş Sanat’ın 9-12 yaşındaki çocuklara yönelik gerçekleştireceği yaz atölyeleri 2 Temmuz‘da başlıyor.

Sabah ve öğle atölyeleri

İstanbul Modern’den sabah ve öğle atölyelerinden oluşan programda sabah atölyeleri Olafur Eliasson: Senin beklenmedik karşılaşman, öğle atölyeleri ise Yüzen Adalar koleksiyon sergisine odaklanıyor. Sergilerde yer alan yapıtların incelenmesi ile başlayan atölye çalışmalarında çocukların, sanat tarihinden örnekleri keşfetmesi ve sanat çalışmaları üretmesi amaçlanıyor.

‘Yaz Sanat Okulu’ eğitim programında yer alan atölyeler, sanatın farklı kavramlarına ve üretim biçimlerine odaklanıyor. Katılımcıların atölyelerin birine veya hepsine, tarihleri seçerek kayıt yaptırabildiği programda sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara ‘Yaz Sanat Okulu Katılım Belgesi’ de verilecek. 23 Ağustos’a kadar devam edecek program hakkında detaylı bilgi için ‘istanbulmodern.org‘ adresi ziyaret edilebilir.

Sanatçıların özel resim teknikleri çocuklara öğretilecek

İş Sanat’ın 9-12 yaşındaki çocuklara yönelik Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleştireceği yaz atölyeleri 2 Temmuz‘da başlıyor. İş Sanattan yapılan açıklamaya göre, atölyelere katılan çocuklar, müzenin güncel sergilerini gezerek, İstanbul’un çiçekleri ve tekneleriyle tanışacak, koleksiyondaki eserlerle, eserleri yapan sanatçılardan ilham alarak kendi tasarımlarını ortaya koyacak.

Müzedeki heykelleri inceleyen çocuklar, sanatçıların kullandığı teknikler hakkında fikir sahibi olacak. Atölyeler, 27 Temmuz’a kadar devam edecek. Detaylı bilgi için ‘issanat.com.tr‘ adresinden alınabilir.

Kaynak URL