Buena Vista All Stars İstanbul'da konser verdi

Buena Vista All Stars, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne aldı.

Haber Merkezi

Buena Vista Social Club üyeleri, 8 sene aradan sonra “Buena Vista All Stars” adıyla İstanbul’da dinleyicileriyle buluştu.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alan grup, vokalde Ibrahim Ferrer Jr, piyanoda Dayramir Gonzalez, arka vokalde Elizabeth Meza ile Liz Ferrer ve diğer müzik ekibiyle şarkılarını seslendirdi.

‘MÜZİĞİ ANLAMAK İÇİN DİLE GEREK YOK’

Şarkıların ardından gelen alkışlara Türkçe teşekkür eden Ibrahim Ferrer Jr, “Ben İngilizce ve Türkçe bilmiyorum. Siz de İspanyolca bilmiyorsunuz. Müziği anlamak için dile gerek yok” dedi.

Konserde grubun “Chan Chan”, “Dos Gardenias”, “El cuarto de Tula”, “Candela”, “Carretero”, “Siboney”, “Silencio”, “Donde Estabas Tu”, “Boquinene”, “Cienfuegos”, “Arrullo de Palma”, “Murmullo”, “Quizas quizas” ve “Amor de loca juventud” gibi şarkıları çalındı.

Compay Segundo, Ruben Gonzalez ve Ibrahim Ferrer öncülüğünde 1996’da Küba’nın başkenti Havana’da kurulan Buena Vista Social Club, kısa sürede dünyaya açılarak geleneksel Küba ve Latin Amerika müziğine ilginin dünya çapında artmasını sağladı.

Buena Vista Social Club, kariyeri boyunca stüdyo, konser ve toplama 4 albüm kaydederken grup üyeleri Gonzalez, Ferrer, Omara Portuondo ve Manuel Mirabal, solo albüm çalışmalarıyla grubun repertuvarını zenginleştirdi.

Kaynak URL