AA Fransızca Editörlüğü kuruluşunun 8. yılını Tunus’ta kutladı

Tunus

Başkent Tunus’ta düzenlenen iftar programına, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Erman Yüksel, Büyükelçilik çalışanları, Türk kurumları ile yerel medya temsilcileri katıldı.

AA Genel Müdür Yardımcısı Özhan programda yaptığı konuşmada, “2014 yılında kurulan Fransızca Haberler servisimiz, merkezi Tunus’ta olmakla beraber Fransa, diğer Kuzey Afrika ve Sahra Altı ülkeleri ile Kanada’da da habercilik faaliyetleri yürütmektedir.” dedi.

Özhan, Fransızca Haberler Editörlüğünün çalışmalarına ilişkin “Bu kapsamda editoryal ekibimiz 2022 yılının ilk çeyreğinde toplam 11 bin 800 haber üretmiş, 1150 özel haber ve infografik ile okuyucularına doğru bilgiyi aktarmaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda dünyada yükselen ve tehlikeli boyutlara ulaşan Müslüman karşıtlığı ve ırkçılık karşısında yoğun bir şekilde gündemin takip edildiği ve haberleştirildiğini vurgulayan Özhan, ayrıca iklim değişikliği ile çevre kirliliği konularına dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak için “Ayrımcılık ve  Çevre Editörlüklerinin” kurulduğu bilgisini paylaştı.

AA, frankofon bölgelerindeki gücünü artıracak

Özhan, Fransızca Editörlüğünün merkezinin Tunus’ta olması hasebiyle Kuzey Afrika’da ve Arap dünyasındaki siyasi ve ekonomik gelişmelerle, kültürel ve sportif faaliyetleri daha yakından izleyip aktarabildiklerini belirtti.

Fransızca Haberler Editörlüğünün kıta genelindeki önemli gelişmeleri okuyuculara ulaştırdığını ifade eden Özhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Editörlüğümüz, serbest muhabir ağımız sayesinde Tunus’un yanı sıra kıta çapında yaşanan ekonomik, kültürel, sanat ve siyaset alanındaki gelişmeleri, Orta Afrika bölgesinde yaşanan siyasi ve insani olayları, Dünya Kupası elemelerini, Afrika Uluslar Kupası’nı, Fransa’daki Sarı Yelekliler eylemini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sıkı bir şekilde takip ederek, anlık olarak tüm dünyadaki abonelerine servis etmiştir.”

Özhan, Fransızca Editörlüğünün Genel Müdürlük bünyesinde görev yapan Ankara bürosunun ise Türkiye’deki gelişmeleri frankofon dünyaya duyurmakta olduğunu kaydetti.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Özhan, sözlerini şöyle tamamladı:

“102. yılını geride bırakan Anadolu Ajansı geçmiş birikimi ve gelecek vizyonuyla dünya medyasında referans haber kaynağı olarak yerini almıştır. AA ailesi, küresel ölçekteki yayın başarısı, haber dilindeki hassasiyeti, insani değerlere bağlı sürdürdüğü yayın politikasıyla frankofon bölgelerinde gücünü artırarak katkı sunmaya devam edecektir.”

Program, 8. yıl pastasının kesilmesi ve misafirlere çeşitli ikramlar yapılmasının ardından sona erdi.

Kaynak URL