Powell sonrası dolar tahmini

Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikası patikasını netleştiren mesajlarının ardından doların yükseleceği öngörüleri yapılıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Mart’ta faiz artışına yeşil ışık yakan Temsilciler Meclisi konuşmasının ardından gecelik swap piyasalarında bu yıl beş Fed faizi fiyatlanıyor.

Piyasalarda ise doların yükseleceği görüşü dile getiriliyor.

Market Risk Advisory’den Koji Fukaya’ya göre ABD’de enflasyonun daha fazla hızlanması pek mümkün gözükmezken politika faizinin ve tahvil getirilerinin artmasıyla birlikte reel faizler uzun süreli yukarı yönlü trende giriyor.

Dolar endeksi ile ABD 10 yıllık reel getirisinin gelişmiş ülke benzerleri arasındaki spreadin seyrinin birbiriyle ilişkili olduğunu savunan Fukaya “Dolar yukarı çıkacak” yorumunu yapıyor.

Fukaya’ya göre Dolar Endeksi bu yıl yüzde 1,5 yükselerek 99 seviyesine ulaşabilir. Öte yandan Fed üyeleri Powell’ın faiz artışına yeşil ışık yakan konuşmasını desteklerken bazı üyeler 50 baz puanlık artışı savundu.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans’a göre mevcut Fed duruşu yanlış ve martta 50 baz puanlık artışı ile sıkılaşmaya başlanmalı. St. Louis Fed Başkanı James Bullard’a göre ise politika desteği hızlı bir şekilde geri çekilmeli.

Kaynak URL