Bakan Çavuşoğlu'ndan tahıl anlaşması ile ilgili açıklama!


Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Tahıl anlaşmasının uzatılmasına dair değerlendirmelerde bulunan Çavşoğlu, “Tahıl anlaşması 4 ay daha uzatıldı. İnşallah bir daha uzatmaya da ihtiyaç kalmaz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

TAHIL ANLAŞMASININ UZATILMASI

BM ile temaslarımızı sürdürdük. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlerle görüşmesinde gündeme getirdiği gibi biz de ABD ile, diğer taraftan Avrupalı müttefiklerimizle süreci yürüttük. Bazı zorluklar oldu ama epey mesafe katedildi. Ukrayna tahılının sorunsuz şekilde ihtiyaç sahibi insanlara gidebilmesi için Rusya’nın taleplerinin de anlaşmada olduğu gibi kabul edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Anlaşmaya herkesin uyması gerekiyor. Anlaşma umarım 4 ay sonra tekrar uzatılır. Bu adımlar güven artırıcı adımlardır. Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü. Tahıl anlaşması 4 ay daha uzatıldı. İnşallah bir daha uzatmaya da ihtiyaç kalmaz, o zamana kadar ateşkes olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Putin’le hem Zelenskiy’le temasları olacaktır.

Screenshot_5

POLONYA’YA DÜŞEN FÜZE

İlk incelemelere göre bir kaza yaşandığı anlaşılıyor. Sonuçta devam eden bir savaşın yansıması maalesef kaza da olsa. Bir an önce savaşın sonlandırılması biran önce müzakere masasına dönülmesi önemli.

‘ABD’DEN İCAZET ALACAK DEĞİLİZ’

AB’nin ne hakkı var ki Türk Devletleri Teşkilatı’na müdahale etsin. ABD’den de icazet alacak değiliz. Türk yüzyılı, Türk baharı başladı. KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na üye olması aslında yine bu anlamda bir filizin ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Kaynak URL