Bayraktar "Yüzde 100" diyerek açıkladı! 'Devlet desteği' iddialarına yanıt verdi


Son dakika haberi: Gündemdeki tartışmalara ve şirketin projelerine ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunan Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kızılelma’nın şirketin kendi imkanlarıyla geliştirildiğini vurguladı. DEVA Partisi lideri Babacan’ın gündem yaratan “Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor” çıkışından sonra gelen bu açıklama dikkat çekerken Bayraktar ayrıca “Kızılelma havacılık anlamında Türkiye’yi bölgesel ve küresel anlamda bir süper güç seviyesine çıkartacak bir teknoloji. 20-30 yıl boyunca hayatımız olacak” dedi.

“BİZE BİR TALEP OLMADI”

Bayraktar’ın katıldığı Habertürk canlı yayınındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Baykar’ın 20 yıllık birikimi var. Bayraktar Kızılelma, Baykar’ın yüzde 100 kendi imkanlarıyla geliştirilmiştir. Bize bir talep olmadı. Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olması dolayısıyla ülkemizin geleceği açısından bunun ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için kendi imkanlarımızla adım attık, devletle, herhangi bir otorite ile anlaşmadan. Kızılelma’nın üretiminde hiçbir devlet desteği yok.

Başlıksız-8

“DÜNYADA KIZILELMA KATEGORİSİNDE ENVANTERE GİRMİŞ HİÇBİR ÜRÜN YOK”

  • Şu an Kızılelma kategorisinde, İHA anlamında, dünyada envantere girmiş hiçbir ürün yok. Kızılelma havacılık anlamında Türkiye’yi bölgesel ve küresel anlamda bir süper güç seviyesine çıkartacak bir teknoloji. 20-30 yıl boyunca hayatımız olacak.

  • Hiç kimse bizden ‘Silahlı uçak yap’ diye talepte bulunmadı. Ama biz biliyorduk ki ülkemizin terörle mücadelede buna ihtiyacı var. Tanımlanan kriterlerin 3-5 katı üzerinde kriterlerde bir uçak geliştirdik. Devlet bunun için bize herhangi bir kaynak da vermedi.

Kaynak URL