Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye sığınmacı tepkisi! 'Bunlar medeni değil, gayri medeni'


Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalar yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında “Ana muhalefet nasıl bakıyor? ‘Bunlar kaçkın’ diyor. ‘Bunları buraya alamayız. Bunları geldikleri yere göndereceğiz’ diyor” diyen Erdoğan, sözlerini “Bunlar medeni değil, gayri medeni” ifadeleriyle sürdürdü.

12312

“ÇEVRECİLİK ADINA KONUŞANLARIN HİÇBİRİ ‘BURADA ÇEVRE KATLİAMI VAR’ DEMEDİLER”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • Son olarak İstanbul’un fethinin 569. yılının coşkusunu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi müjdesiyle ve 560 bin kişinin katılımıyla milletimizle birlikte paylaştık.

  • Her zaman söylediğimiz gibi, asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. Tarih, fethettiğimiz her yerde güveni, huzuru, hoşgörüyü ve refahı hakim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelenin şahididir. Bugün de ecdadımızdan aldığımız ilhamla kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz.

  • İstanbul hala yedi tepesi, boğazı, abide eserleriyle şairlerin, bestekarların ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Çamlıca Tepesi, bir kirlilik abidesiydi. O kulelerle tamamen bir rezelatti. Çevrecilik adına konuşanların hiçbirisi ‘Biz ne yapıyoruz, burada bir çevre katliamı var’ demediler. Ama biz geldik ve oradaki bütün demir yığınlarını kaldırdık, muhteşem bir tasarım olan Çamlıca Kulesi’ni diktik.

“MİLLETİ ALDATMA YARIŞINDA DEĞİLİZ”

  • Ana muhalefet nasıl bakıyor? ‘Bunlar kaçkın’ diyor. ‘Bunları buraya alamayız. Bunları geldikleri yere göndereceğiz’ diyor. Bunlar medeni değil, gayri medeni.

  • Biz, Atatürk Havalimanı’na bin 6 odalı şehir hastanesi yaptık. 3 ayda yaptık. Biz ana muhalefetin kalkıp da adeta hâl binasını hastane diye takdim etmek suretiyle milleti aldatma yarışında değiliz. Bu hastanenin içinde MR’ıyla, tomografisiyle, her şeyiyle eksiksiz sayılabilecek bir hastane yaptık. Aynı şekilde, aynı sürede Sancaktepe’de aynı oda sayısına, iç donanıma sahip şehir hastanesini orada da yaptık. Bunların özelliği şu; her ikisinde de havaalanı var. Yurt dışında ölüme terk edilen vatandaşlarımız vardı ya, ‘Artık bu öldü’ diye karar vermişlerdi onlarla ilgili. Biz onları oradan ambulans uçağımızla aldık, ülkemize getirdik, şimdi burada tedavileri devam ediyor.

  • İstanbul Atatürk Havalimanı’nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak hem İstanbul’a hem İstanbullulara büyük haksızlıktır. Türkiye’nin ve İstanbul’un artık daha uygun bir yerde yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı.

  • Bu bölgeye fetih yılını çağrıştırması için 145 bin 300 fidan ve ağaç dikiyoruz. Vatandaşlarımızın kitap okumadan yürüyüşe, fuardan müzeye her türlü ihtiyacını karşılayacak altyapı kuruyoruz. Her kesimden kardeşimizin huzur içinde vakit geçirebileceği, günde 1 milyon insanın yararlanabileceği bir eser çıkartıyoruz.

  • Kayıtlara göre, resmi rakam, 560 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu program… ‘Zulüm 1453’te başladı’ dediniz. Senin avanen İstanbulumuzun duvarlarında bunları yazdı. Yalan ve iftira ile millet bahçesi projesi üzerinden bize saldıranlara verilmiş en güzel cevabı pazar günü orada verdik.

  • İşi güya ağaç dikmeyi teşvik etmek olan, işi şehirlerimiz daha yaşanabilir yerler hale getirecek projeler olan pek çok kuruluş var ancak bunlar bizim yaptığımız her projede, attığımız her adımda karşımıza dikilmişlerdir. Beklerdik ki aynı çevreler yanımızda olsun, karşı çıkanlara ‘Durun’ desinler.

Kaynak URL