Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! "Bunlar Pensilvanya'dan alıyor talimatı"


Son dakika haberi: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda, Bağcılar Toplu Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerinde durduğu fotoğrafa tepki gösterdi.

Screenshot_2

“ONLARA GÖRE MEŞRUDUR, YAPABİLİRLER”

Erdoğan’ın törendeki konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

  • Bugün Cumhur İttifakı ile birlikte yola çıktık. Bu yolculuğumuzu inanıyorum ki 14 Mayıs’ta sizler çok farklı bir şekilde şahlanışa döndüreceksiniz. Bu 40 günde birileri seccadelerin üstüne ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler.

Screenshot_1 (1)

  • Bu sene deprem felaketiyle Ramazan’ı biraz hüzünlü geçiriyoruz.

Screenshot_1

“BARINMA SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

  • Şov peşinde koşmadan, reklam yapma derdine düşmeden, hüsnüniyetle çalışan herkesten Allah razı olsun. Devleti, belediyesi, gönüllü kuruluşlarıyla inşallah yaralarımızı bir an evvel saracağız. Enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çadırların yanı sıra konteyner kentten ve prefabrik yapılarla barınma sorunlarını çözüyoruz. Tahrip olan altyapı ve üstyapıyı onarıyoruz.

  • Dün itibarıyla deprem bölgesinde 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. Bunlardan 31 bin 663’ünün de bilfiil temelini attık. Bu sayı günden güne artıyor. Amacımız 1 yıl içinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Toplamda inşa edeceğimiz konut sayısı 650 bini bulacaktır. Tüm şehirlerimizi eski görkemine kavuşturuncaya kadar durmayacağız. Bunun için milletimizden, depremzedelerden 1 yıl müsaade istiyoruz. Bize 1 yıl müsaade edin. 1 yılda 319 bin konutu inşallah sizlere teslim edeceğiz.

  • Bay bay Kemal, sen İzmir’in milletvekilisin, belediye sende, sen ne yaptın?

  • Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon lirayı tüm bu eser, hizmet ve yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Buranın Bakırköy’e bağlı olduğu dönemlerde buralarda çizmelerle çok dolaştık. O günden bugüne Bağcılar bambaşka. İstanbul’da AK Parti’nin gönül belediyeciliği anlayışının vücut bulduğu ilçelerimizden biri Bağcılar’dır.

“CHP ZİHNİYETİNİN ELEŞTİRDİĞİ TOKİ BİNALARIMIZ DEPREM İMTİHANIN ALNININ AKIYLA ÇIKTI”

  • Bağcılar Millet Bahçemizi inşallah yıl sonuna kadar hizmete alacağız. Kentsel dönüşüm projelerine bundan sonra daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Deprem felaketinin bize tekrar hatırlattığı gerçeklerden birisi konut stokumuzun süratle yenilenmesidir. Depreme dayanıklı evler, işyerleri, binalar yapmalıyız. Yıkılan binaların yüzde 96’sı Marmara depreminden önce inşa edilenlerdi. Yıllardır CHP zihniyetinin acımasızca eleştirdiği TOKİ binalarımız deprem imtihanın alnının akıyla çıktı.

Kaynak URL