İttifak görüşmesinde AK Parti'nin yanıtını açıkladı, '6284' sözleri gündem oldu!

İttifak görüşmesinde AK Parti'nin yanıtını açıkladı, '6284' sözleri gündem oldu! Cumhur İttifakına çağrılan YRP anketlerdeki oy oranını duyurdu

AK Parti’nin Cumhur İttifakı’na davetine YRP’nin yanıtı merak edilirken YRP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal’ın 6284 sayılı kanun olarak da bilinen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a ilişkin açıklamaları gündem oldu. YRP’den daha önce yapılan açıklamada ittifak kurmak için 6284’ün kalkması şartı sunulmuştu. AK Parti’nin 30 maddenin hiçbirine ‘hayır’ demediğini söyleyen Aydal, yaptırdıkları ankete göre yüzde 8-9 civarında oy oranına sahip olduklarını açıkladı.

“İSTANBUL’DA OY ORANIMIZ YÜZDE 9”

Dün akşam katıldığı HaberTürk yayınında partisinin oy oranıyla ilgili soruya yanıt veren Doğan Aydal, “Son zamanlarda yaptırdığımız 4 ankete göre İstanbul’da yüzde 9-9.5, Türkiye genelinde yüzde 8” açıklamasını yaptı.

AA-20230304-30476793-30476792-YENIDEN_REFAH_PARTISI_GENEL_BASKANI_ERBAKAN_TEKIRDAGDA
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan

“BİZE ‘HİÇBİR PROBLEM YOK’ DENDİ”

Aydal, AK Parti’yle ittifak için yapılan görüşmelerde aldıkları yanıtı da paylaştı. Moderatör Kübra Par’ın “30 madde talep etmiştiniz, AK Parti’nin ‘hayır’ dediği talepleriniz oldu mu?” sorusuna “Hayır, olmadı” yanıtını veren Aydal devamında şunları ekledi:

“Bizim taleplerimiz kendilerine yazılı olarak iletildi. Bu iletilme esnasında tüm maddeler tek tek okundu. Karşı taraftan ‘Hiçbir problem yok’ dendi.”

BAKAN YANIK’TAN ‘6284’ AÇIKLAMASI

Aydal’ın açıklamalarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu sabah 6284 sayılı yasayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı. Bakan Yanık’ın ifadeleri şu şekilde:

  • Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK PARTİ’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık.

  • Kimsenin, hele sn Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları, özellikle muhafazakar kadınları sn Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır.

  • 6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz.

  • 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.

q

YRP İTTİFAK ŞARTLARINI SIRALAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde YRP Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, partisinin ittifak yapması için sundukları 30 maddelik şartların kabul edilmesi gerektiğini belirtmiş ve bu maddelerden bazılarını şöyle sıralamıştı:

  • LGBT derneklerinin kapatılması
  • Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi
  • 6284 kalkması
  • Süresiz nafakanın ortadan kalması
  • Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi

yeniden-refah-partisi-genel-baskan-yardimcisi-15692209_2_m

YRP’DEN YENİ AÇIKLAMA: YUVA YIKMAKTADIR

Güner de bu sabah yeni bir paylaşımda bulunarak 6284 sayılı kanunla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“6284 sayılı kanun yuva yıkmaktadır. Aileyi korumayan cinsiyetçi bir kanundur. Kadın ve erkeği birbirine düşman etmektedir. Şiddetin kadını erkeği olmaz, biz şiddetin tamamına karşıyız. Hak ararken kadın erkek diye aranmaz, hak insan olarak aranır.”

3

6284 SAYILI KANUN NEDİR?

6284 sayılı kanunun şiddete uğrayan ya da uğrama ihtimali olan kadın bireylere tanıdığı bazı haklar bulunmaktadır. Bu haklar;
a) Kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması.
b) Diğer kanunlar kapsamında yapılacak yardımlar saklı kalmak üzere, geçici maddi
yardım yapılması.
c) Psikolojik, meslekî, hukukî ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi.
ç) Hayatî tehlikesinin bulunması hâlinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması.
d) Gerekli olması hâlinde, korunan kişinin çocukları varsa çalışma yaşamına katılımını desteklemek üzere dört ay, kişinin çalışması hâlinde ise iki aylık süre ile sınırlı olmak kaydıyla, on altı yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık net asgari ücret tutarının yarısını geçmemek ve belgelendirilmek kaydıyla Bakanlık bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmak suretiyle kreş imkânının sağlanması.

Kaynak URL