Kılıçdaroğlu "Dolar aldı başını gidiyor" diyerek yüklendi


Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’den gelen göçmenlerle ilgili projelerinden ekonomideki son duruma birçok konuda açıklamalarda bulunuyor. Özellikle açıklanan planların ekonomiyi daha kötü hale getirdiğini savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “‘Ben ne dersem doğrudur’ dedi, dolar aldı başını gidiyor’ şeklinde konuştu. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları…

“DEVLET ŞAHSİLEŞTİRİLEMEZ”

Her birimizin düşünceleri ve endişeleri var. Ülkemize huzuru ve barışı getirmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz karamsar atmosferden Türkiye’yi çıkarmak zorundayız. Neyi nasıl yapacağımızı hangi araçları nasıl kullanacağımızı geniş kitlelere anlatıyoruz. Devlet şahsileştirilemez. Kişiye indirgenemez. Her birimize ama her birimize düşen sorumluluklar var ve bu sorumluluklar içinde hareket etmek zorundayız.

etjrtı5y

“EKONOMİ DAHA KÖTÜYE GİDİYOR”

Ülkemizde iki alan şahsileştirildi. Biri ekonomi diğeri dış politika. Ben ne dersem doğrudur dedi dolar altı başına gidiyor. Program üstüne program açıklıyorlar. Her açıklanan programdan sonra ekonomi daha kötüye gidiyor.

DIŞ POLİTİKA VE SIĞINMACI KONUSU

Dış politika kişiselleştirildi. Dış politikada kişiselleşmenin ötesinde bir tehlike var. Dış politikayı egemen güçlerin talebiyle yapmaya kalktığınızda çok daha derin sorunlar yaratıyorsunuz. Suriye ve sığınmacılar konusu… Bu konuda iddialıyım, partimiz çok iddialı. En ciddi söylemde bulunan, en ciddi çalışan parti biziz. Suriye’deki iç savaştan beri en tutarlı söylemleri dillendiren tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir.

SHUE

Devlet yönetiminde kibir olmaz, hele inatlaşma hiç olmaz. Beyefendi Emevi camiinde namaz kılacaktı, milyonlarca Suriyeli Türkiye’ye geldi. Suriyelinin ne kabahati var? Sen kapıyı açmışsın.

“GÖÇ DALGASI GELDİ”

Göç dalgası geldi. Milyon oldu. 5-6 milyon da olabilir. Kimse bilmiyor. Ne olup bittiğini kimse bilmiyor. Gelenler Türkiye’de kalmak istemiyor, gelişmiş ülkelere gitmek istiyorlar.

Bir devletin sınırları o ülkenin namusun. Eylül 2013’ten beri söylüyorum.

Kaynak URL