Rusya-Ukrayna gerilimi… Bahçeli'den flaş sözler: Yangına körükle gitmektir

Son dakika: Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin Bahçeli'den flaş sözler: Yangına körükle gitmektir

Son dakika haberi: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna gerilimine de değinen Bahçeli, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk kararının yangına körükle gitmek olarak değerlendirdi. İşte Bahçeli’nin son dakika açıklamaları…

Bahçeli’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Şiddetin olduğu yerde huzur yoktur. Özellikle kadınlarımızı, çocuklarımızı hedef alan saldırı dalgası hepimizin şikayet konusudur. Geçen hafta maalesef yaşı 16 olan bir kız çocuğumuz hayattan koparılmıştır. Sıla isimli kızımız dilimizin anlatmaya varmdığı bir vahşet türüyle katledilmiştir. Beyaz gelinliği ile evinden çıkması gerek kız çocuğu kefeniyle evinden çıkmıştır. Şiddetin mutlaka önüne geçmeliyiz. Bu saldırganları en ağır cezayla cezalandırılmalıdır. Pişmanlık hükümleri geçerli olamaz. Kadına yönelik saldırılar maneviyat ilkelerimizin çiğnenmesi demektir.

rkyt

“TEKLİFİMİZİ KAMUOYUNA SUNMUŞTUK”

Kadına yönelik şiddete karşı görüşlerimizi paylaşmıştık. Parti olarak 6 maddeden oluşan teklifimizi kamuoyuna sunmuştuk. 26. dönemde TBMM’ye sunmuş olduğumuz, ruh sağlığı teklifinin bir an önce yasalaşması, kadın cinayetleri, tecavüz konularında gerekirse idamın gündeme gelmesi, şiddete özendirip teşvik edecek her türlü yayından kaçınılması, üniversitelerin psikoloji sosyoloji gibi bölümlerde görev alan akademisyenlerin ülkede şiddet haritasının çıkarılması, son olarak insanların huzuru projesinin tanıtılması ve ülkemizin her köşesine ulaştırılması teklifini gündeme getirmiştik.

En başta 16 yaşındaki Sıla kızımız olmak üzere katledilen kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Azılı katillere dünyanın zindan edilmesini diliyorum.

Değerli arkadaşlar, biz içine kapanmış, kabuktan çıkamamış bir hareket değiliz. Hiç olmadık olmaya da niyetimiz yoktur. Bu davanın mücadelenin kesintiye uğraması tabiri caizse hayalin hayalidir. MHP, pergelin çivili ucunu Ankara’ya koyan, diğeriyle de dünyayı tarayan bir partidir.

HOCALI KATLİMINA İLİŞKİN SÖZLER

Türklüğün jeopolitik alanında küçük düşünmek yem olmaktır. Kim bizi yutmaya kalkarsa, boğazına dururuz, hepsinin nefesini keseriz. Bilmeyen varsa hatırlatayım, bizim adımız Türk milletidir. Medeniyetlere beşiklik, milletlere bilirkişilik yapan bir kültür kucaklaşmasının afadıyız. Bugün 3 kıtada manevi anıtlarımız olan, isminin ne kadar geniş coğrafyalarda yayıldığının belgesidir. Nerede bir soydaşımız varsa gönlümüz oradadır. Karabağ’dan Kırım’a Keşmir’e kadar 3 hilalin adı vardır, silinemeyecek adı ve şanı vardır. Hocalı bunlardan birisidir. 30 yıl evvel, zulüm dolu bir gecede, Hocalı kasabasında soydaşlarımızın kanı dökülmüştür. Hocalı tedavi edilememiş bir yaradır. 7 bin nüfuslu Hocalı’da bir soykırım suçu işlenmiştir. 613 soydaşımız şehit edilmiştir. Geride kalanlar yerinden yurdundan edinmiştir. Hocalı stratejik önemi yüksek olan bir bölgedir. İkinci Karabağ savaşı ile Azerbaycan Ermenistan kontrolündeki toprakları geri almıştır.

Azerbaycan ordusunun kahraman askerleri Ermeni askerlerini yıkıp geçmiştir. Türkün vatanına göz koyanlar, bağımsızlığıyla oynayan doğduklarına pişman edilmiştir. Laçin Hocalı Terter gibi pek çok yerleş,m yeri kurtarılmıştır. Türkün Türk’e omuz vermesi, bir elin nesi varsa iki elin gücü olduğu cümle aleme gösterilmiştir. İHA’larımız SİHA’larımız destan yazmış, bu sayede Azerbaycan lehine güçlü kılınmasını sağlamıştır. Bu zafer tarihi bir belge hükmündedir.

Hocalı Türktür, Dağlık Karabağ Türktür. Bu tarih gerçeğini hiç kimse değiştiremeyecektir. Bir kere kalkan bayrak inmeyecektir. Mukadderatımız yıkılmayacaktır. Suşa beyannamesi Türklüğün ortak beyannamesidir. Kafkaslar’da fiili işgal peşinde koşmaları, muhtemel tehdit olarak durmaktadır. Ukrayna krizinin Azerbaycan ve diğer Türki Cumhuriyetlere sirayet etmemesi önemlidir.

Biz hiçkimseyle savaşalım, düşman olalım demiyoruz. Hiçbir devletle husumet kamplarına ayrılalım demiyoruz. Ancak muhatap ülkelerden dürüstlük bekliyoruz. Bu beklentimizi karşılayan ülkelerle istikrar içinde geçiniyoruz. Hocalı’da 2. Karabağ savaşında şehit olan soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ…

Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek gerilim boyut değiştirmektedir. Batı medyası ve ABD, devamlı savaşın çıkabileceğini iddia ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa’nın en büyük savaşa hazırlandığını açıkladı. Kiev’in kuşatıldığını da iddia etti. ABD Başkanı Biden ise İngilizler ile birlikte Putin’in doğrudan Kiev’i hedef alacağını ileri sürdü.

Buna rağmen tehlikeli iddialar Rusya tarafından yalanlandı. Ama Rusya, 19 Şubat’ta gövde gösteri niteliğinde bir tatbikat gerçekleştirmiştir. Bu iki ülke arasında gerilimi tırmandıran söylemler gözlenmektedir.

Hem Rusya hem ABD, barış ve istikrara hizmetten uzaklara savrulmuşlardır. Biden, Ukrayna’nın egemenlik haklarını da zedeledi. Ukrayna’nın geleceğini konuşacak kişiler Ukrayna vatandaşlarıdır.

Biden, bir yönden Ukrayna’nın egemenlik haklarını zedelemiştir. 16 Şubat tarihinde toplanan NATO toplantısında, Ukrayna devlet Başkanı Ukrayna’ya düşen bomba Avrupa için tehdittir ifadesi, tabloyu ortaya koymuştur. NATO Genel Sekreteri, Rusya’nın Ukrayna sınırında asker çekmediğine değinmişitir. MHP olarak bu savaşı doğru bulmuyoruz. Barış için diplomasinin tek yol olduğunu savunuyoruz. Savaş çıktı çığırganlığı yapan ülkelerin iyi niyetli olmadığını biliyoruz. Ukrayna’nın siyasi toprak bütünlüğüne saygı duyulmaldır.

Kaynak URL