Seçimler erkene çekilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama


Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaşmak üzere AK Parti Grup Toplantısında kürsüye çıktı. Konuşmasında 2023 seçimleriyle ilgili mesajlar veren Erdoğan, ayrıca ” Karadeniz gazını milli sisteme bağlama çalışmalarında sona yaklaştık. Bu sene enerjide Karadeniz gazının ilk fazını inşallah mart sonunda devreye alıyoruz” açıklamasında bulundu.

“‘SON DEFA’ İFADELERİMİZİ BİRİLERİ YANLIŞ ANLIYOR”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“- Milletimiz sandık başına gittiğinde yalanlara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey kendisi ve evlatları için kimin hizmet ettiğidir. Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik.

  • Gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizden 2023 seçimlerinde son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. ‘Son defa’ ifadelerimizi birileri yanlış anlıyor ha! Ben bu seçimle ilgili söylüyorum. Şimdi bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız ve bunu bu şekilde başaracağız.

Başlıksız-5

KARADENİZ GAZI İÇİN MART SONUNU İŞARET ETTİ

  • Uzunluğu 120 km olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile Antalya-Alanya Otoyolu’nun inşasına başlıyoruz.

  • Karadeniz gazını milli sisteme bağlama çalışmalarında sona yaklaştık. Doğalgaz rezervimizi 1 trilyon doları bulan 710 milyar metreküpe yükselttik. Madencilik ihracatımız 6 milyar doların üzerine çıktı. Bu sene enerjide Karadeniz gazının ilk fazını inşallah mart sonunda devreye alıyoruz.

  • 6 yeni endüstri bölgesi ilan ettik. Yatırım tutarı 480 milyar lirayı bulan 11 bin 613 yatırım teşvik belgesi verirken yatırım tutarı 101 milyar lira olan 10 proje bazlı destek kararı aldık.

  • Orman köylülerimize müjde vermek istiyorum. Bu vatandaşlarımızın gelirlerini artırarak refah seviyesini yükseltmek ve hayat şartlarını iyileştirmek için yeni bir destek projesi hazırladık. Geçtiğimiz yıl 530 milyon lira olarak gerçekleşen köy ödemeleri için bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettik. Yaklaşık 200 bin vatandaşımıza verilen birim fiyatlarını yılın ilk 6 ayı için yüzde 50 artırıyoruz.

  • Tarım ürünlerindeki fiyat dengesini sağlamak için daha etkin mekanizmalar kuracağız. Hayvancılığı artırarak et fiyatlarını dengede tutacak projelere ağırlık vereceğiz.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 400 TL’YE YÜKSELDİ

  • Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından kolay kalkmaları için asgari ücret desteğini 400 TL’ye yükseltme kararı aldığımızı paylaşmak istiyorum.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI YÜZDE 30’A YÜKSELDİ

  • Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkaracak formüller bulmaları talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonunda başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyorum.

  • Ayrıca en düşük emekli maaşı tutarı da 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz.

REFERANDUM MESAJI: ANAYASA GEREĞİ HALK OYLAMASINA GÖTÜRMEMİZ GEREKİYOR

  • Anayasa teklifi Meclis Genel Kurulunda 400’ün üzerinde oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylayıp yürürlüğe sokarız. 360’ın üzerinde, 400’ün altında Meclisten çıkarsa zaten Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Böyle bir tablo oluşması halinde milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz.
  • İnşallah bu hafta Antalya’dayız. Antalya’da Kumluca’ya gideceğiz. İnşallah yaptığımız konutları yerlerinde göreceğiz. Çünkü biz… Laf ola beri gele yok. Biz tam aksine milletimizin derdiyle hemhal olan bir iktidarız.”

SEÇİM TARİHİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Erdoğan, seçimin erkene alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak “Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi gündemimize girer” dedi.

Kaynak URL