Yeniden Refah'tan Cumhur İttifakı resti! 'Erdoğan' sözleri ses getirecek


Seçim sonrası süreci çalkantılı geçiren Millet İttifakı’ndaki gelişmeler dikkatle takip edilirken bu kez Yeniden Refah Partisi’nden ses getirecek bir ‘ittifak’ çıkışı geldi. 2023 seçimlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyerek katılan ve AK Parti listelerinden 5 milletvekiliyle TBMM’ye giren YRP, ittifaka kapıyı kapattı.

2023-05-21-gaziantep-18

YRP’DEN ZAM ELEŞTİRİSİ

YRP son dönemde gelen zamlara verdiği tepkilerle dikkat çekti. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde vergi zamlarını eleştirmiş, “Dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık vatandaşlarımızı ezen ve kabul edilemez noktalara ulaşmıştır. Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir” demişti.

İTTİFAK RESTİ

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerinin yanı sıra YRP bir de Cumhur İttifakı ile ilgili dikkat çeken bir çıkışa imza attı. tv100 ekranlarında yaptığı açıklamalarda YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal, “Biz hala seçime girdiğimiz ittifakla beraberiz diye bir durum yok” mesajını verdi. Doğan Aydal ittifakla ilişkilerine dair şunları kaydetti:

“SEÇİM İÇİN GEÇİCİ İŞ BİRLİĞİ YAPTIK”

“Genellikle halkta yanlış bir izlenim var: bizi iktidarın ortağı sanıyorlar. Seçim süresince geçici bir iş birliği yaptık. Seçimden sonra iki parti yan yana gelir, bir ittifak sözleşmesi yaparsa biz iktidarın bir parçası oluruz. Değilse, biz şu anda 5 milletvekili olan bir muhalefet partisiyiz.”

thumbs_b_c_b62ae8145ad0194df7aa6696edd9376a

ERDOĞAN’A DİKKAT ÇEKEN GÖNDERME

Aydal sözlerine şunları da ekledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bir tavrı var; bütün açılışlara Sayın Genel Başkanımızı davet ediyor, eller havada, topluma bir imaj vermeye çalışıyor: ‘Biz hala seçime girdiğimiz ittifakla beraberiz.’ Öyle bir durum yok. Dolayısıyla yapılan işlemlerde de bizim dahlimiz yok.

ERBAKAN’DAN HAMLE

Sanıyorum yakın zamanda Sayın Genel Başkanımız bu durumu çok berrak olarak anlatacaktır. Çünkü toplumdaki bu algıyı biz yıkmak mecburiyetindeyiz. Partinin geleceği buna bağlı.”

Kaynak URL