ASELSAN, ilk çeyrekte 1,7 milyar TL net kâr açıkladı

ASELSAN’ın Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) 1 milyar TL olarak gerçekleşirken net kârı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36 artış göstererek 1,7 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirket güçlü özsermaye yapısını korumaya devam etti ve özkaynakların aktife oranı yüzde 56 olarak gerçekleşti.

ASELSAN’ın 2022 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Haluk Görgün şunları söyledi:

“Gelişmiş teknolojilerimizi dünyanın hizmetine sunarken ülkemize olan sorumluluğumuzu da yerine getirmeyi unutmadık.  Ekonomimize katkı sağlamayı sürdürdüğümüz bir çeyreği daha geride bıraktık. Şirketimizin 2022 yılı ilk çeyrek sonu itibarıyla bakiye siparişleri 8,3 milyar dolar oldu.”

 

“Her alanda iş birliklerimizi daha ileriye taşıyacağız”

Anadolubank ile Tedarikçi Finansmanı Sistemi anlaşmasını imzaladıklarını hatırlatan Görgün,  çalışılan banka sayısını 15’e çıkardıklarını belirtti. Görgün şöyle devam etti:

“Oluşturduğumuz güç birliği şemsiyesi altında 2022 yılının sadece ilk çeyreğinde tedarikçilerimize 5,3 Milyar TL’ye yaklaşan ödeme yaparak finansal katkı sağladık. Ayrıca bu 3 aylık süreçte 47 ürünün de millileştirilmesini başarı ile tamamladık. Böylelikle son 3 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 554’ün üzerine çıkartarak 243 milyon dolara yakın bir büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık. Bu sistem ile sunulan finansal çözümlerle ASELSAN tedarikçilerinin üretim hacimlerini artırırken ülke ekonomisine de sağlanan katkı artacak. Toplumsal ekonomik kalkınmanın yapı taşlarından olan üretimi güçlendirmeyi destekleyecek bu iş birliğini hayata geçirmekten ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. ASELSAN olarak sektörümüzdeki paydaşlarımız ve değerli iş ortaklarımızla omuz omuza çalışarak her alandaki iş birliklerimizi daha ileriye taşımaya devam edeceğiz. “

 

Kaynak URL