Hangivize.com iş için yurt dışına göç etmeyi kolaylaştırıyor

Yurt dışında yaşamak ve çalışmak, dil yeterliliğine sahip, iş süreçlerini bilgisayardan yürüten ve sahada olmayı gerektirmeyen işler yapanlar için son dönemin en önemli gündemlerinden birine dönüştü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından nisan ayında yayımlanan veriler de bu trendi doğruladı. TÜİK verileri, 2021’de Türkiye’den yurt dışına göç eden Türklerin sayısının 103 bin 613 olduğunu açıklarken, 2020’de bu rakamın 77 bin 810 olduğu görüldü. 2020’den 2021’de yaşanan değişim oranı ise %33 olarak hesaplandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Hangivize.com Kurucusu Erdal Gökhan Güneş, “Çalışanlar arasında daha iyi yaşam standartlarına sahip olabilmek, daha müreffeh bir hayat yaşayabilmek için yurt dışına göç etme trendi her geçen yıl yükseliyor. Elbette buna her yerden çalışmaya müsaade eden yeni çalışma modelleri ve işler de destek oluyor” dedi.

10 şirketten 9’u uzaktan çalışma politikasını benimsiyor

Küresel danışmanlık şirketi KPMG tarafından 2022’nin ilk aylarında gerçekleştirilen bir araştırma, 10 şirketten dokuzunun bir uzaktan çalışma politikası benimsediğini veya benimsemeyi düşündüğünü gösteriyor. Küresel salgınla başlayan uzaktan çalışma dalgası, bugün özellikle teknoloji sektöründeki şirketler için pandemi dönemindeki haliyle devam ediyor. İş süreçlerinin büyük ölçüde bilgisayar ve internet bağlantısıyla yürütülebiliyor olması, çalışanların iş koşullarında esnekliği de beraberinde getiriyor. Kurumsal hayatta yeterli esnekliği bulamayan kişiler de freelance çalışarak aradıkları iş-yaşam dengesini kurabiliyor.

 

Türkiye’nin yurt dışındaki şirketler için güçlü bir yetenek pazarı olduğunu belirten Erdal Gökhan Güneş, “İş süreçlerini yürütmek için ofiste olmanın zorunlu olmadığının fark edilmesi, yetenek eksikliğiyle yüzleşen iş dünyasına farklı ülkelerde yeteneklere de erişebileceklerine dair bir farkındalık kazandırdı. Özellikle Avrupa ülkelerindeki şirketler, kur farkının da avantajıyla Türkiye’deki nitelikli çalışanları işe almak istiyor. Üstelik bu pozisyonlarda şirketler geçici ev, esnek işe başlama zamanı, eşya taşıma hizmeti, depolama alanları gibi hizmetleri içeren taşınma paketleri dahi sunuyor. Çalışanlar, nomad vizesi gibi seçenekleri kullanarak yurt dışında çalışma ve oturma izni alabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

Yurt dışına taşınma trendinin yalnızca çalışanlarda olmadığını, Türkiye’de şirket sahibi olan girişimcilerin dahi yurt dışında şirket kurmanın yollarını aradığını ifade eden Erdal Gökhan Güneş, “Son dönemde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7740 sayılı kanun, girişimcilerin aldıkları yatırımların %10’unun ek vergi olarak kesilmesini öngördü. Küresel anlamda zor ekonomik koşulların yaşandığı, girişimcilerin tüm özkaynaklarını temkinli değerlendirdiği bir dönemde gelen bu karar yurt dışında şirket kurma taleplerini artırdı. Avrupa ülkeleri, teknoloji yatırımı yapmak isteyen yatırımcı ve girişimcileri vergi teşvikleri ve vize kolaylıklarıyla destekliyor. Bu da katma değerli iş fikirleri olan girişimcileri startup vizesi veya girişimci vizesi alarak yurt dışında şirketleşmeye yönlendiriyor. Türkiye’deki startup ekosisteminin favori ülkeleri içinde Estonya, Finlandiya ve Danimarka başı çekiyor” dedi.

“Şirket kuruluşu ve muhasebe çözümleri sunuyoruz”

Yurt dışında yaşamak, yurt dışında şirket kurmak veya yurt dışında çalışmak isteyenler için her ülkenin farklı vize politikaları ve çeşitleri olduğunu kaydeden Hangivize.com Kurucusu Erdal Gökhan Güneş, “Vatandaşı olduğu ülkede değil de başka bir ülkede yaşayan ve çalışan kimseler için expat kavramı kullanılıyor. Expat Insider 2022 raporunun verileri, expat’ların %85’inin hayatından memnun olduğunu gösteriyor. Yurt dışına göç etmeyi düşünen kişilerin gidecekleri ülkeye karar vermeleri, o ülkelerin vize politikalarını öğrenmeleri zaman alıyor ve yorucu bir süreç olarak düşünülüyor. Hangivize.com olarak yurt dışında çalışmak isteyen herkese yenilikçi iş modelimizle danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Hizmetlerimiz, doğru ülkenin seçiminden vize süreçlerinin kısa süre içinde tamamlanmasına tüm aşamaları kapsıyor. Her yıl 1.300’ü aşkın kişiyi hesaplı fiyatlarla sunduğumuz başarılı danışmanlıkla yeni yaşamlarına ulaştıran Hangivize.com olarak Finlandiya, Estonya, Danimarka, Çekya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerinden oturum izni ve çalışma vizesi alma süreçleri konusundaki uzmanlığımız öne çıkıyor. Ayrıca danışanlarımıza Birleşik Krallık için sona erse de Almanya, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Slovakya ve Litvanya gibi ülkelerle süren Ankara Anlaşması ve ABD Green Card başvurusu gibi konularda da destek oluyoruz. Yurt dışında şirketleşmek isteyen girişimciler için de Avrupa ülkelerinin pek çoğunda şirket kuruluşu ve muhasebe çözümleri sunuyoruz.”

 

Kaynak URL