Antalya'da puanlar uzatmada paylaşıldı

Antalyaspor, Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda Konyaspor’u ağırladı. Müsabakayı hakem Mert Güzenge yönetti.

Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Antalyaspor’un golünü 51. dakikada Fernando kaydetti.

Ligde en son galibiyetini 3. haftada Trabzonspor’u iç sahada 5-2 yenerek elde eden Akdeniz ekibi, bu mücadeleden sonra deplasmanda Gaziantep FK’ye 5-2, iç sahada Kasımpaşa’ya 2-0, dış sahada Yukatel Kayserispor’a 1-0, iç sahada Adana Demirspor’a 3-0 yenildi.

Üst üste 4 mağlubiyetle girdiği 8. haftayı bay geçen, 9. haftada konuk ettiği Arabam.com Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor, bu sonuçla 7 puana yükseldi.

Fraport TAV Antalyaspor, ligde geride bıraktığı karşılaşmalarında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı.

Bir puanı 90+6. dakikada Francisco Calvo ile elde eden Konyaspor ise haftayı 18 puanla kapattı.

Antalyaspor ligin 10. haftasında Antalya derbisinda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Konyaspor ise Gaziantep FK’yı konuk edecek.

[Fotoğraf: AA]

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

31. dakikada Ömer Toprak’ın ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

38. dakikada Luiz Adriano’nun pasında ceza sahasında topla buluşan Wright’in sol çaprazdan şutunda top üstten dışarıya gitti.

39. Soner Dikmen’in ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Alperen Uysal meşin yuvarlağı kontrol etti.

42. dakikada Soner Dikmen’in ceza sahası içinden şutunda kaleci Alperen Uysal soluna uzanarak topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

46. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Wright’in şutunda top yandan auta çıktı.

51. dakikada Fraport TAV Antalyaspor öne geçti. Ghacha’nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda savunmadan dönen topu önünde bulan Fernando’nun, ceza yayı üzerinden düzgün şutunda meşin yuvarlak kaleci Sehic’in sağından ağlarla buluştu: 1-0.

68. dakikada Muhammed Demir’in ceza sahası içinde röveşata vuruşunda kaleci Alperen Uysal tehlikeyi önledi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

70. Güray Vural’ın ceza sahasında topla buluşturduğu Luiz Adriano’nun sol çaprazdan şutunda kaleci Sehic topu kontrol etti.

81. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası topu önünde bulan Calvo’nun şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

GOL – 90+6. dakikada Endri Çekiçi’nin ceza sahasına ortasına yükselen kaleci Alperen Uysal’dan seken topu önünde bulan Calvo topu ağlara gönderdi.1-1.

Mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Stat: Corendon Airlines Park Antalya

Hakemler: Mert Güzenge, Kerem Ersoy, Murat Tuğberk Curbay

Fraport TAV Antalyaspor: Alperen Uysal, Bünyamin Balcı, Luyindama, Ömer Toprak, Güray Vural, Fernando, Ufuk Akyol, Ndao (Dk. 9 Ghacha), Luiz Adriano (Dk. 71 Gökdeniz Bayrakdar), Sinan Gümüş (Dk. 71 Veysel Sarı), Wright (Dk. 85 Fredy)

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Paz (Dk. 59 Endri Çekiçi), Muric (Dk. 59 Konrad Michalak), Soner Dikmen (Dk. 67 Mame Biram Diouf), Hadziahmetovic, Bytyqi (Dk. 75 Oğulcan Ülgün), Muhammet Demir (Dk. 75 Uche Ikpeazu).

Sarı kartlar: Dk. 30 Calvo, Dk. 55 Robert Muric, Dk. 82 Adil Demirbağ, Dk. 87 Oğulcan Ülgün, (Arabam.com Konyaspor), Dk. 63 Luiz Adriano, Dk. 65 Sinan Gümüş, Dk. 82 Fernando, Dk. 90+6 Güray Vural (Fraport TAV Antalyaspor)

Goller: Dk. 51 Fernando (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 90+6 Calvo (Arabam.com Konyaspor)

Alfons Groenendijk: Elimizden son anda kaçan bir üç puan var

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

Fraport TAV Antalyaspor’un teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında son dakikaya kadar 1-0 önde götürdükleri mücadelede hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Groenendijk, oyuncuların mücadelesinden memnun olduğunu anlattı.

“Elimizden son anda kaçan bir üç puan var. Oyuncularımız her şeyi verdi. Üç puanı hak ettiklerini düşünüyorum. Çok savaştık, çok çalıştık. Oyuncu grubu çok iyi mücadele sergiledi. İlk 11’de birçok değişiklik yaptık. Onlardan da yeterince verim aldığımızı düşünüyorum.”

Groenendijk, Konyaspor karşılaşmasını “öne doğru atılan adım” olarak nitelendirdi.

“Çünkü çok tehlikeli bir rakibe karşı, az gol yiyen ve iyi savunma yapan bir rakibe karşı 1-0 öne geçtik. Bundan sonra yapılması gereken, 1-0’dan sonra ayağımıza gelen fırsatları değerlendirip fişi çekmekti. Maalesef bunu başaramadık. Maçtan yine olumlu düşüncelerle ayrılıyoruz. Süregelen kötü performans serisinden çıkıp belki bir puan aldık. Bunu olumlu olarak görebiliriz. Üç puanı arzuluyorduk, ancak bir puan son mağlubiyetlerden sonra bizim için adım niteliğinde. Önümüzde Alanyaspor maçı var. Bizim için çok önemli bir maç. Bu şekilde oynamaya devam edebilirsek bu kötü giden seriyi bozmaya yakınız. Yakında galibiyetler gelecektir.”

İlhan Palut: Son dakika golü atan için mutluluk verici

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Arabam.com Konyaspor’un teknik direktörü İlhan Palut,  karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Antalya’nın zor bir deplasman olduğunu söyledi.

Mücadelenin ilk yarısının son derece dengeli geçtiğini anlatan Palut, ikinci yarı başında Antalyaspor’un kendilerinden 10-15 dakika daha istekli oynadığını belirtti.

“Bir hatamızdan buldukları golle 1-0 öne geçtiler. Daha sonraki bölüm bizim 1-0’ı telafi etme çabalarımızla geçip, oyuncu bazında mevkisel riskleri almamızla geçerken, Antalyaspor’un kontra atak girişimleri oldu. Biz de gol bulabilirdik, Antalyaspor da ikinci golü bulabilirdi. Bugün istatiksel manada, genel manada bizim takımın verileri daha iyi. Bugün takımımın özellikle ikinci yarı gösterdiği performanstan memnun değilim. Son dakikalarda çırpınışlar, uzun toplar, artık kaybedilmek üzere olan bir maçı kurtarmanın son arayışlarıydı. Tamamen bizim oyun kültürümüzden uzaklaştığımız dakikalardı ama ne gariptir golü de böyle bir anda bulduk. Biradan aldığımız bir puan tabii ki kazançtır. Son dakika golü atan için mutluluk verici, yiyen için gerçekten üzücüdür. Biz bugün mutlu olan taraftık. Bir puan bizim için bu şartlarda bize artı oldu. Daha iyi Konyaspor izletmeye çalışacağız.”

Palut, mücadelenin son 10 dakikasının gergin geçtiğini sözlerine ekledi.

(function(b, s, p, o, r, t) {
b[‘broadage’] = b[‘broadage’] || [];
if (!b[‘broadage’].length) {
r = document.createElement(s);
t = document.getElementsByTagName(s)[0];
r.async = true;
r.src = p;
t.parentNode.insertBefore(r, t);
}
b[‘broadage’].push({ bundleId: o.bundleId, widgets: o.widgets, accountId: o.accountId });
})(window, ‘script’, ‘//cdn-saas.broadage.com/widgets/loader/loader.js’, {
bundleId: [‘soccer-mc’],
accountId: ’36c2b71c-ef73-4f9b-be84-4553fb945ba9′,
widgets: {
soccerMatchCenter: [{
element: ‘trtspor-live-match-center-112935540-futbol-1612031’,
matchId: ‘1612031’,
options: {
customPreLoader: ”
lang: ‘tr-TR’,
commentaryType: ‘free’
}
}]
}
});

Kaynak URL