Mesut Özil'den Tottenham'a mesaj: "Manchester City'ye kaybetmezlerse bir daha onlarla dalga geçmeyeceğim, söz veriyorum"

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Manchester City ile Tottenham karşılaşacak. Arsenal’ın eski yıldızı Mesut Özil bu kritik maç öncesi Tottenham’a mesaj gönderdi.

HABER MERKEZİ

İngiltere Premier Lig’de Manchester City ile Arsenal arasındaki şampiyonluk mücadelesinde kritik viraj bugün dönülecek.

TSİ 22:00’de Tottenham ile Manchester City karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesinde Arsenal 37 maçta 86 puanla lider durumda. Manchester City ise 36 maçta 85 puanla ikinci sırada. City, bu eksik maçını kazanırsa son haftaya Arsenal’in 2 puan önünde lider girecek. Maç berabere biterse Arsenal ile Manchester City son haftaya eşit puanla girecek.

Bu durumda Premier Lig’de kurallar devreye girecek. Premier Lig’de sıralamalar belirlenirken puandan sonra gol farkına (averaj) bakılıyor. Burada da eşitlik varsa, takımların attığı gol sayısına bakılıyor. Eşitlik yine bozulmazsa iki takım da aynı sırada kabul ediliyor ve lig sonunda sıralamayı belirlemek için tarafsız bir sahada play-off maçı oynuyorlar ve kazanan üst sırada kabul ediliyor.

Şu anda Arsenal 89 gol atıp 28 gol yiyerek 61 averaja sahip. Manchester City ise 91 gol atıp 33 gol yiyerek 58 averaja sahip. Manchester City’in Tottenham’la berabere kalması halinde Arsenal +3 averaj farkıyla son haftaya lider girecek.

Premier Lig’in son haftasında 19 Mayıs pazar günü Manchester City einde West Ham United’la karşılaşacak. Arsenal ise yine evinde Everton’ı ağırlayacak. Her iki karşılaşma da TSİ 18:00’de başlayacak.

MESUT ÖZİL’DEN TOTTENHAM’A MESAJ

Eski Arsenal oyuncusu Mesut Özil de kritik Tottenham – Manchester City maçı öncesi bir paylaşım yaparak ev sahibi ekibe seslendi.

2013-2021 yılları arasında Arsenal formasıyla 254 maçta 44 gol atıp 75 asist yapan Özil, “Eğer Tottenham bu maçı kaybetmezse onlarla bir daha dalga geçmeyeceğim. Söz veriyorum” diye yazdı.

Kuzey Londra derbisinin iki tarafı olan Arsenal ve Tottenham’ın yıldızları barışmıyor. Tottenham taraftarları Arsenal’in şampiyon olmaması için takımlarının Manchester City’ye kaybetmesini tercih ediyor. Ancak Aston Villa’yı geçerek Şampiyonlar Ligi’ne gidebilme şanslarının devam edebilmesi için bu maçı kazanmaları da şart.

Tottenham Teknik Direktörü Ange Postecoglou yaptığı açıklamada “Sosyal medyaya bakarsanız taraftarımızın yüzde 99’unun maçı kazanmamızı istemediğini görürsünüz. Rekabeti anlıyorum ama takımının kaybetmesini isteyen birini asla anlayamayacağım” yorumunda bulundu.

Aston Villa ile Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi veren Tottenham, Manchester City’yi yenerse rakibiyle arasındaki puan farkını 2’ye indirecek.

Son haftada Tottenham, ligden düşen Sheffield United ile deplasmanda oynarken Aston Villa ise Crystal Palace deplasmanına çıkacak.

Tottenham son 5 maçının 4’ün kaybederken yalnızca 1 galibiyet alabildi. Manchester City ise son 5 maçının tamamını kazandı. Aston Villa ise son 5 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı.

Kaynak URL