PortekizTürkiye maçında frekans güncellemesi

<!–

–>

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde mücadele edecek olan A Milli Takım, deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Müsabakada, Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert düdük çalacak. Siebert’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise İsviçreli Sandro Scharer olacak.

Porto’daki Dragao Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma bu akşam 22.45’te TRT 1 ve TRT Radyo 1’de canlı yayınlanacak.

İzleyicilerin frekans bilgilerini güncellemesi gerekiyor

UEFA’nın şifresiz yayın haklarının Türkiye ile sınırlı olması nedeniyle izleyicilerin Portekiz-Türkiye karşılaşmasını TRT 1 ekranlarında daha kaliteli ve kesintisiz olarak izleyebilmeleri için Türkiye kapsama alanındaki frekans bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

TRT 1 Frekans Bilgileri şu şekilde:

TÜRKSAT 4A
Frekans Polarizasyon  Sembol Oranı FEC
11794 V (Dikey) 30000 3/4

 

Milli Takım’ın önünde zorlu bir yol bulunuyor

Katar’da 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılmak için mücadele eden A Milli Futbol Takımı’nın önünde zorlu bir yol bulunuyor.

Milli takımın ilk hedefi, tek maç eleme usulü oynanacak müsabakada Portekiz’i geçerek play-off finaline kalmak. Ay-yıldızlı ekip, play-off finaline kalması halinde İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibiyle Konya’da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadı’nda 29 Mart Salı günü yapılacak mücadele, saat 21.45’te başlayacak. Milli takım bu maçı da kazanması halinde Dünya Kupası’na katılma hakkını elde edecek.

Öte yandan ay-yıldızlılar, Portekiz müsabakasının ardından Dünya Kupası’na katılma şansını kaybetmesi halinde ise İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin mağlubu ile 29 Mart Salı günü Konya’da özel maçta karşılaşacak.

Stefan Kuntz ile 5. maç

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 5. maçına Portekiz karşısında çıkacak.

Milli takım, Kuntz ile çıktığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken, rakip fileleri 11 kez havalandırıp, kalesinde ise 3 gol gördü.

Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul’da Norveç ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya’yı 2-1, üçüncü maçında da sahasında Cebelitarık’ı 6-0 yendi.

Milli takım Stefan Kuntz’la 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda çıktığı son maçta ise deplasmanda Karadağ’ı 2-1 mağlup ederek play-off yarı finaline katılma hakkını elde etti.

Aday kadro

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Altay Bayındır, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır

Savunma: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

Orta saha/Forvet: Abdülkadir Ömür, Cengiz Ünder, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Dorukhan Toköz, Orkun Kökçü, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Doğukan Sinik, Kerem Aktürkoğlu​​​​​​​, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Serdar Dursun, Umut Bozok.

Türkiye ile Portekiz 9. kez karşılaşacak

İki ülke A milli takımları arasında bugüne dek yapılan 8 karşılaşmanın 2’sini Türkiye kazanırken, 6’sında ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı. 5’i resmi, 3’ü özel geride kalan 8 maçta Türkiye 8, Portekiz ise 16 gol attı.

Türkiye, rakibi karşısındaki iki galibiyetini oynadığı ilk ve son maçta 3-1’lik sonuçlarla elde etti.

İlk maç 1955’te

Türkiye ve Portekiz ilk kez 18 Aralık 1955’te İstanbul İnönü Stadı’ndaki özel maçta karşı karşıya geldi.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçı 3-1 kazandı. Milli takımın golleri Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Nazmi Bilge’den geldi.

Son maç Türkiye’nin

Ay-yıldızlı ekip, Portekiz ile oynadığı son maçı kazandı. Portekiz’in başkenti Lizbon’da 2 Haziran 2012’de oynanan özel maçı Türkiye 3-1 kazandı.

Milli takımın golleri Umut Bulut (2) ve Pepe’den (kendi kalesine) gelirken, Portekiz’in tek golünü Nani attı.

Bu maçta kaleci Volkan Demirel, Cristiano Ronaldo’nun penaltısında gole izin vermemişti.

Türkiye bu galibiyetle rakibi karşısındaki 6 maçlık yenilgi ve 4 maçlık gol atamama serisini de bitirmişti.

Kaynak URL