Son dakika: Galatasaray Fenerbahçe derbisi maç sonucu

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe derbisi bu akşam RAMS Park’ta oynanıyor.

Galatasaray, kendi saha ve seyircisi önündeki maçtan beraberlikle ayrılsa dahi bitime 1 hafta kala 24. şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe kazanırsa puan farkı 3’e inecek ve mutlu sona ulaşacak takım son hafta belirlenecek. 

Maçın ilk yarısı oynanıyor

KIRMIZI KART ÇIKTI

Fenerbahçe’de Djiku, Torreira’ya yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç edildi.

İLK SARI KART MERTENS’E

Derbideki ilk sarı kart, 5. dakikada Dries Mertens’e çıktı.

İLK DÜDÜK ÇALDI

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de son 24 maçta mağlup olmadan müthiş bir performans sergiliyor. Bu sezon tek yenilgisini 12. haftada Atakaş Hatayspor deplasmanda yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 24 lig maçında 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Galatasaray, bu serinin son 17 maçında ise galibiyet serisini sürdürerek Süper Lig’deki en uzun galibiyet serisi rekorunu (15) kırdı. Yukatel Adana Demirspor galibiyetiyle bu rekoru 17 maça çıkaran Galatasaray, Sivasspor ve Fatih Karagümrük maçlarını da kazanarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Fenerbahçe mucize peşinde

36 hafta sonunda 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 93 puan toplayan Fenerbahçe, zirvedeki Galatasaray’ın 6 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Sarı-lacivertliler, bu akşam Galatasaray’ı yenmesi halinde şampiyonluk şansını sürdürecek ve gözlerini son maça çevirecek. Fenerbahçe’nin son hafta Konyaspor’a da yenilmesini beklemesi gerekiyor.

Kaynak URL