UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kupa sahibini buluyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2023 – 2024 sezonunun şampiyonu Olympiakos ile Fiorentina arasında oynanacak final maçıyla belli olacak.

HABER MERKEZİ

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasının finalinde, İtalyan ekibi Fiorentina ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos karşı karşıya gelecek.

TSİ 22.00’de oynanacak dev müsabaka TV 8 ve Exxen ekranlarından naklen yayınlanacak.

AEK Arena’nın ev sahipliği yapacağı zorlu maçta Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Artur Soares Dias düdük çalacak.

Dias’ın yardımcılıklarını Paulo Soares ile Pedro Ribeiro yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Glenn Nyberg olacak. VAR koltuğunda Tiago Martins, AVAR’da Christian Dingert görev alacak.

Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi’nde sezonu 3. sırada noktaladı. Fiorentina ise İtalya Serie A’da sezonu 8. sırada kapattı.

OLYMPIAKOS’UN FİNALE UZANAN YOLU

Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi’nde başlayan Olympiakos, Freiburg, Backa Topola ve West Ham United’ın yer aldığı grubu 3. sırada tamamlayarak yoluna Konferans Ligi’nde devam etmeye hak kazandı.

Olympiakos, Konferans Ligi’nde sırasıyla Ferencvaros, Maccabi Tel Aviv, Fenerbahçe ve Aston Villa’yı eleyerek finale uzandı.

FIORENTINA’NIN FİNAL YOLCULUĞU

Fiorentina ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde sezona F Grubu’nda mücadele ederek başladı. Mor Menekşeler, Ferencvaros, Genk ve Cukaricki’nin yer aldığı grubu zirvede tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükseldi.

İtalyan ekibi sırasıyla Maccabi Haifa, Viktoria Plzen, Club Brugge’ü eleyerek finale yükselmeyi başardı.

KARŞILAŞMANIN KADROLARI

OLYMPIAKOS: – Henüz belli olmadı –

FIORENTINA: – Henüz belli olmadı –

Kaynak URL