Elon Musk resmen duyurdu! Tüm dünya bu sözleri konuşuyor


Son dakika… Olacak mı, olmayacak mı derken sonunda oldu! Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Twitter’ı satın aldığını açıkladı. Böylece Twitter’ın yeni patronu Elon Musk oldu. Tüm dünya şimdi Elon Musk’ı konuşuyor…

Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sadece Twitter’ı satın aldığını duyurmadı. Aynı zamanda Twitter’ı neden satın aldığına da değindi.

Elon Musk’ın açıklamalarının bir kısmı şu şekilde;

“Twitter’ı satın alma konusundaki motivasyonumu kişisel olarak sizlerle paylaşmak istedim. Twitter’ı neden satın aldığım ve reklamcılıkla ilgili ne düşündüğüm hakkında çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu yanlıştı. ”

“PARA İÇİN DEĞİL, İNSANLIK İÇİN”

“Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesindeki insanların şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışabilecekleri ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği adına önemli olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üretiminin yanı sıra toplumumuzun aşırı sol ve aşırı sağ yankı odaklarına bölünmesi konusunda büyük bir tehlike var. Geleneksel medyanın büyük bir bölümü, bitmek bilmeyen tıklama arayışında parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi fakat bunu yaparken diyalog fırsatı ise kaybedildi. Bu nedenle Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. İnsanlığa yardım etmek için yaptım. Bunu alçakgönüllülükle yapıyorum ve tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın büyük bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.”

Reklamın doğru yapıldığında insanları memnun edebileceğini, eğlendirebileceğini ve bilgilendirebileceğini de söyleyen Musk, Twitter’ın markaları güçlendiren ve işletmeleri büyüten dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Elon Musk son olarak, “Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortaklık kuran herkese teşekkür ediyorum. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.” dedi.

TWITTER’IN MERKEZİNİ SEÇTİ

Elon Musk dün elinde bir lavabo ile Twitter’ın San Francisco’da bulunan ana merkezine giriş yapmıştı. Elon Musk, Twitter binasına girdiği görüntüleri de Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Musk, hesabındaki açıklama kısmını da değiştirerek buraya “Chief Twit” yazısını koymuştu.

Elon Musk1

Musk artık konumu olarak da Twitter’ın San Francisco’da bulunan ana merkezini (Twitter HQ) göstermeye başladı.

NELER OLMUŞTU?

Elon Musk nisan ayında SEC’e yaptığı bildirimde, Twitter’in tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter’den 25 Nisan’da yapılan açıklamada da şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti. Ancak Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Ünlü milyarder gerekçe olarak da “spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini” bildirmişti.

FILE PHOTO: Illustration shows Elon Musk photo, Twitter logos and U.S. dollar banknotes

Elon Musk, 8 Temmuz’da ise birden çok hükmün ihlalini gerekçe göstererek Twitter’i satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti. Musk’ın avukatları, SEC’e yapılan bildirimde, Twitter’in, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Bu durum sonrası Musk ve Twitter arasında adeta ipler gerilmiş, Twitter anlaşmayı feshettiği için Musk’a dava açmıştı.

Ancak geçtiğimiz haftalarda Twitter ve Musk arasında yeniden anlaşma sağlanmıştı.

Kaynak URL