Ukrayna'dan çarpıcı hamle! NFT olarak satıyor

Rusya’nın başlattığı işgal hareketine karşı günlerdir mücadele eden Ukrayna hükümetinden bu kez NFT hamlesi geldi. NFT’ler son dönemde oldukça popülerler. Birçok ünlü de NFT’lere yatırım yapıyor. Ancak Ukrayna’nın NFT hamlesi ile amacı orduyu ve sivilleri fonlamak.

UKRAYNA SAVAŞI NFT HALİNE GETİRİP SATIYOR

Ukrayna, Rusya’nın devam eden işgalinin bir zaman çizelgesine dayanarak NFT’ler satarak para toplamaya karar verdi.

13

“Meta History: Museum of War” (Meta Tarih: Savaş Müzesi) koleksiyonu, savaş uçaklarının silüetleri, haber bültenlerinin ekran görüntüleri ve bir patlamanın karikatürize görüntüsü gibi bir dizi dijital görüntüden oluşuyor. Koleksiyondaki her bir görüntü çatışmada farklı bir günü işaret ediyor.

Koleksiyonda şu an savaşın ilk üç gününü kapsayan toplam 54 NFT bulunuyor ve ilki önümüzdeki hafta başında satışa çıkıyor.

10

“RUSYA UKRAYNA’YI YOK ETMEK İÇİN TANKLARI KULLANIRKEN, BİZ…”

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov detayları Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Fedorov, Twitter’da “Rusya Ukrayna’yı yok etmek için tankları kullanırken, biz devrim niteliğindeki blok zinciri teknolojisine güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Elde edilen gelirlerin tamamı ise ordusunu ve sivillerini desteklemek adına Ukrayna’nın Dijital Dönüşüm Bakanlığı’na gidecek.

Kaynak URL