AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsveç ve Finlandiya açıklaması – Son Dakika Türkiye Haberleri

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı saat 14.40’ta başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı devam ederken gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup soruları yanıtlıyor.

Çelik’in açıklamalarında satır başları şöyle:

ÖZLEM SARIKAYA YURT’UN VEFATI

”Gazeteci arkadaşımız NTV’den Özlem Sarıkaya Yurt’u genç yaşta kaybettik değerli ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. NTV ailesine partimiz adına taziyelerimizi başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Mekanı cennet olsun.

FİNLANDİYA-İSVEÇ’İN NATO BAŞVURUSU

Türkiye’nin terörizmle mücadelesine destek verilmedi. PKK’yı temizlediğimiz bölgelerden çekilmemizi istiyorlar. Yeni üyeliklerin kurallara göre ele alınması gerekir. NATO’nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. Terör örgütleri bu ülkelerde para topluyor. Türkiye NATO içindeki sorumluluklarını yerine getirdi. Terör örgütlerine verilen destekten vazgeçilmeli. Türkiye ilkesel olarak NATO’nun genişlemesine karşı çıkmadı.

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI

Atatürk’ü istismar ederek Atatürk’ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak sunuyorlar. Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek.”

Kaynak URL