Devlet Bahçeli: Buça’da katliam varsa sorumlularından hesap sorulmalı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! 

MHMP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları:

Geçmişimize bakıldığında görülecek tek şey Türk istikbaline feda edilmiş, haklı ve şerefli mücadelelerimizdir. MHP 53 yıldır tuzakları bozuyor. 

Devamlı servis edilen ve sistematik hale gelen algı operasyonları ile kamu oyu nezdinde partimizin gerilediğini yazan, çizen ve açıklayan kokuşmuş araştırma şirketleri, alayınıza soruyorum siz anketleri yaparken CHP genel merkezinde mi dolaşıyorsunuz yoksa Kandil de mi dolaşıyorsunuz?

2023 Haziran ayında sokağa çıkacak yüzünüz dahi olmayacak. Türklük var olduğu sürece MHP vardır, var olacaktır. MHP bugün çok daha güçlü çok daha şuurludur. 

BUÇA’DA SAVAŞ SUÇU İDDİASI

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, hibrit savaş diye bilinen yeni savaş konseptini açıkça görmek mümkündür. Yalan haberler, algı yönetimleri, siber müdahaleler, ekonomik manipülasyonlar gibi araçlar devreye alınmaktadır. Ukrayna’nın Buça şehrinde yaşandığı iddia edilen sivil ve masum insanların katledilmesiyle ilgili haberlerin sağanak halinde gündeme yağması her açıdan incelenmeye muhtaç bir meseledir.

Buça’da bir kilisenin bahçesinde bulunan mezar 410 sivilin cesedine ulaşıldığı bunun Rusya tarafından işlenen bir savaş suçu olduğu söylenmiştir. Elleri arkadan bağlanarak ve yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle katledilen sivillerin paylaşılan görüntüleri infiale yol açmıştır. Bunların düzmece bir olay mı yoksa gerçekten bir katliam mı olduğu henüz açıklığa kavuşmamıştır. Biz hiç kimsenin sefil propagandasına alet olamayız. Şuurlu ve uyanık hareket etmek önümüzdeki sis bulutunun içinde güvenli yol bulmamıza yardım edecektir. 

“SAVAŞIN BİTMESİNE TAHAMMÜLÜ OLMAYAN ÜLKELER İĞRENÇ BİR SENARYOYA BEL BAĞLADI”

Rusya yönetimi Buça’daki katliam iddialarının kurgu ve yalan olduğunu açıklamış beklendiği üzere tekzip etmiştir. Ancak ABD’den Fransaya, AB’den NATO’ya kadar niyeti bildik ve tanıdık ülke ve kuruluşlar Buça’da savaş suçu işlendiğini hızla duyurmuştur. Savaşın bitmesine tahammülü olmayan ülkeler iğrenç bir senaryoya bel bağlamıştır.

Kuveyt’in işgal edildiği yıllarda Irak askerlerinin hastanelerde bulunan bebekleri yerlere atarak öldürdüğü sözde görgü tanıklarının anlatımlarıyla söylenmişti. Fakat gerçekler bambaşkaydı. Görgü tanığı olduğu söylenen şahsın hiçbir hastanede çalışmadığı, böyle bir şeyin yaşanmadığı ilerleyen yıllarda ortaya çıkmıştı.

Buça’da savaş suçu işlendiğine dair bir görüş bildirmemiz şu an oldukça güçtür. Eğer bir katliam varsa, bu herhangi bir şüpheye maal bırakmadan tespit edilmişse sorumlularından hesap sorulması insanlık görevidir. 

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin kesilmesini isteyenler vardır ve bu gün yüzündedir. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin Türkiye’nin arabuluculuğuyla bir araya gelmeleri, pek çok ülkeyi korkutmuştur. Katliam iddialarının bu müzakere masasından sonra gündeme taşınması ya bir tesadüf ya da kahredici bir tezgahtır.

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL