SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kosovalı mevkidaşı açıklama yapıyor – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

“Kosova’nın kalkınmasına, uluslararası alanda hak ettiği alanda yer almasına büyük önem veriyoruz. 

Türk firmaları Kosaova’ya 400 milyon euroya varan yatırım yaptı. Kosova Türk toplumu Kosova ile beşeri ilişkilerimizi temsil ediyor. 

Bölgemizdeki ve ötesindeki tüm aktörlerin barışı öne çıkarması elzemdir. Sürecin bölgede kapsamlı bir ssonuca ulaşması en büyük arzumuzdur. 

Görüşmemizde FETÖ ile müşterek mücadelemizi de ele aldık. Değerli mevkidaşıma dostluk ve kardeşlik hukuu temelinde atılması gereken adımları aktardım. Az önce imzaladığımız anlaşmaların hayırlı olmasını diliyorum.”

Osmani’nin açıklamalarındna satırbaşları,

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin halkı ve kurumlarına bize verdiği destekler için çok teşekkür ederim.Kosova’nın sesinin uluslararsı arenada çıkmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan yardımcı olmuştur.

NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin desteğini bekliyoruz. Rusya, Batı Balkanlarda’da istikrarsızlık amaçlıyor. Dah önce de söylediğim gibi Kososva hala Sırbistan’ın olumsuz davranışlarıyla karşı karşıya gelmektedir. En önemli müttefiğimiz Türkiye asla bize sırtını dönmemiştir. Şuna inanıyorum ki aramızdaki işbirliğini daha da derinleştireceğiz.

Kosova’da her zaman size saygı duyan ve sizinle işbirliği yapmak isteyen bir halk bulacaksınız.”

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL