Ajanda’ya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden “TV Haber Araştırma” ödülü!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 63 yıldır düzenlediği “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri”, Burhan Felek konferans salonunda gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

“Ajanda” programı “Taliban liderlerini yetiştiren Medrese” haberi ile “TV Haber Araştırma” dalında ödüle layık görüldü. Ödül, Ajanda programının Yapımcısı ve Sunucusu Benan Kepsutlu ve Kameraman Kıvanç Tunçbaş’a takdim edildi.

Benan Kepsutlu, “Ajanda programına 13 yıl önce başladık ve yola çıkarken ki gayem, haberin izini sokakta, sahada araştırmaya devam etmekti. Yurt içinde ve yurt dışında hazırladığımız dosyalarda hem olayların içine mümkün olduğunca girdik hem de muhataplarıyla konuşmaya çalıştık.” dedi.

“Taliban liderlerini yetiştiren Medrese” haberinde, Ağustos ayında Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban’ın yetiştirildiği yer olan Hakkani medresesi dünya televizyonlarında ilk defa ekrana getirildi. Dosyanın içerisinde örgütün lideri Sulamu Hakkani ile de röportaj yapıldı.

Ajanda programı 26 Eylül 2021’de beri Haber Global’de ekrana geliyor. Türkiye ve dünya gündeminin çarpıcı başlıkları, yerinden hazırlanan haber dosyaları ve haftalık olarak dış basında Türkiye hakkında çıkan haberler her pazar saat 20.00’de Haber Global’de ekrana taşınıyor.

Törende gazete, televizyon, internet alanında haber yapan birçok gazeteciye siyasal, ekonomi, sağlık, toplum, kültür – sanat – magazin, köşe yazısı ve röportaj haber dallarında ödül verdi.

Kaynak URL