Regaip kandilinde oruç tutulur mu? Sahur vakitleri! 2 Şubat 2022 Sahur saatleri il il! Diyanet sahur vakti, kaçta kalkılır?

Regaip kandilinde oruç tutulur mu? Sahur vakitleri! 2 Şubat 2022 Sahur saatleri il il! Diyanet sahur vakti, kaçta kalkılır?

Birçok Müslüman Kandillerde dua ve tövbe eder ve bu ibadetlerin Allah katında karşılığı her zaman büyüktür. Regaip Kandili için oruca hazırlanan vatandaşlar, nasıl niyet edilir ve sahura saat kaçta kalkılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte Regaip Kandili orucu ve imsak sahur saatleri hakkında merak edilenler…

Regaip kandilinde oruç tutmanın fazileti nedir?

Regaip Kandili Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcını temsil eder ve bugün dua edip, tevbe etmek, istiğfarda bulunmak önemlidir. Regaib gecesinin gündüzünde mümkünse oruç tutmak tavsiye edilir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (Berat gecesi) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah, o gece güneşin batmasıyla dünya semasına (rahmeti ile) tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu başka bir şey isteyen…’ buyurur.” (Bkz. Tirmizî, Savm, 39; İbn Mâce, İkâmet’u-Salat, 191) demiştir.

Regaip kandili orucu niyet nasıl edilir?

Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Regaip kandili oruç, sahur, imsak vakitleri…

Oruç, imsak vaktinde başlar. Oruca niyet eden kimse bu vakitten itibaren herhangi bir şey yiyemez, içemez ve orucu bozan şeyleri yapamaz. Bu durum akşam güneş batıncaya kadar devam eder. Güneş battıktan sonra yiyip içmek suretiyle orucunu açar.

DİYANET NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ