Sonsuzluk İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Sonsuzluk İşareti Kısayolu…

Sonsuzluk İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Sonsuzluk İşareti Kısayolu...

Sonsuzluk işareti anlamı herkes tarafından bilinen bir işaret olmaktadır. Şekli yatay sekize benzeyen sonsuzluk işaretinin klavyelerde kısa yol tuşu bulunmaktadır. Bu işaret evrensel bir anlam taşıdığı için dünyanın her tarafında ifade ettiği anlam aynı olmaktadır.

Sonsuzluk İşareti Nedir, Nasıl Yapılır?

Sonsuzluk işareti, 8 sayısının yana doğru olan şeklini andıran bir işaret olarak ifade edilmektedir. Bu işaret sonu olmayan ebediyen anlamlarında kullanılmakla beraber matematik ve fizik alanında da sonsuzluk olarak belirtilmektedir. Sonsuzluk işareti ∞ simgesi ile gösterilmektedir.

Soyut bir kavram olan sonsuzluk simgesini klavyelerde 3 şekilde yapmak mümkün olmaktadır. Bunlardan ilki, Klavyedeki alt tuşu ile 2,3 ve 6 rakamlarına ya da alt tuşu ile 8,7,3, ve 4 rakamlarına basmak suretiyle olmaktadır. Bazı klavyelerde bu yöntem desteklenmez ise diğer yolların denenmesi tavsiye edilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken rakamların yazılırken num lock bölümünde yer alanların yazılması gerektiğidir.

Klavyede Sonsuzluk İşareti Kısayolu

Klavyeler bilgisayar donanımlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Standart olmayan bilgisayar klavyelerinde sonsuzluk simgesi yapılmak istendiğinde bazı klavyeler tuş formasyonlarında belirtilen şekilde simgeyi ortaya çıkarmamaktadır. Bu durumlarda bilgisayarın ayarlarına bakmak gerekmektedir. Bilgisayarda yer alan tüm programlar, donatılar, sistem araçları, karakter eşlem sekmeleri takip edilerek aranılan simgenin bulunması sağlanmaktadır.

Karakter eşlem işlemi sayesinde sonsuzluk işaretini kullanmak mümkün olmaktadır. Sonsuzluk işaretini kullanmanın kısa yollarından biri de simgenin herhangi bir yerden kopyalanarak yazılmak istenen yere yapıştırılması olmaktadır. Kopyala yapıştır yöntemi ile pek çok simge orijinalliği bozulmadan kullanılmaya devam etmektedir.

Soru İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Soru İşareti Kısayolu...

Soru İşareti Nedir, Nasıl Yapılır? Klavyede Soru İşareti Kısayolu…