Hollanda ulaşıma 7,5 milyar euro ayırdı

Hollanda hükümeti, ulaşım projeleri için 7,5 milyar euro bütçe ayırdı. Bütçenin çoğunluğu toplu taşıma projeleri için kullanılacak. Ayrıca ulaşım projelerinin, ülkede inşa edilecek 400 bin yeni evin mevcut altyapı ile olan bağlantılarını iyileştirmesi planlanıyor.

Hollanda hükümeti ulaşıma 2030’a kadar 7,5 milyar euro harcamayı planlıyor. Bütçenin karşılayacağı toplu taşıma projeleri arasında Amsterdam’ın kuzey-güney metro hattının Schiphol Havalimanı’na bağlanmak üzere uzatılması da bulunuyor.

Planın bütçesi, Hollanda’nın mevcut koalisyonunu oluşturan dört parti tarafından ayrıldı. Hükümetin şehir ve iller ile olan uzun görüşmelerinin sonucunda, bütçe farklı bölgeler arasında paylaştırıldı.

Hükümet, bütçenin çoğunluğunu oluşturan 4 milyar euroluk kısmını toplu taşıma projelerine, 2,7 milyar euroluk kısmını yolları iyileştirmeye, 780 milyon euroluk kısmını ise ülkenin kapsamlı bisiklet yolları ağı üzerindeki altyapıyı iyileştirmeye ayırıyor.

Ayrıca, ülkedeki konut eksikliği sorununu hafifletme amacıyla, 400 bin yeni evin inşa edilmesi planlanıyor. Bu bütçe tarafından karşılanacak ulaşım projelerinin, inşa edilecek yeni evlerin mevcut altyapıyla olan bağlantılarını iyileştirmesi planlanıyor.

Kaynak URL