Sırbistan ile Türkiye arasında kimlik kartıyla ziyaret edilebilecek

Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol, ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan’a geldi.

Belgrad’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebileceğini duyuran Erdoğan, “Kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol, ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına şöyle devam etti:

“Türkiye Sırbistan İş Forumu’nun ülkelerimiz ve iş insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. İlişkililerimizin mükemmel seviyeye ulaşmasında dostluk bağlarımız önemli rol oynuyor. İstikrar ve refahın yolu güçlü ekonomiden geçiyor. Ekonomik ve ticari ilişkiler ülkeler arasındaki bağların kuvvetlenmesinin yanında barışa da katkı sağlıyor. İkili ticaretimiz günden güne gelişiyor. Bu sene 2 buçuk milyar dolara yaklaşacak. Sırbistan ile sadece ticaretimiz değil, Türk şirketlerinin yatırımları da artıyor. Sırbistan’daki firmalarımızın sayısı 1300’e yaklaştı. Bizlerde Sırbistan’ın kalkınma hamlesine güçlü şekilde destek vereceğiz.

Salgın süresince tüm dünyada turizm sektörünün yeniden canlanması hem ekonomimize hem de halklarımız arasındaki bağlara önemli katkı sağlıyor. Bu yıl Sırbistan’dan ülkemize seyahat edecek turist sayısının 300 bini aşarak, rekor kırmasını bekliyoruz.”

Kaynak URL