Polonyalı tatlı üreticisi, Türkiye’den gıda katkı maddeleri alacak

Polonyalı şekerleme ve tatlılar üreten bir firma, Türkiye’den gıda katkı maddeleri alımı için harekete geçiyor. Türkiye’nin yerli üretimi artan ve geçtiğimiz yıl 63,24 milyon dolarlık ihracat yapılan organik bileşiklerden oluşan kimyasal ürünler arasında yer alan malitol şurubu, şekersiz tatlı, çikolata veya ciklet yapımında kullanılıyor. Bu ürün grubunun Polonya’ya ihracatı son 5 yılda iki kattan fazla artarak 338 bin doları aşmış durumda.

İthal ettiğimiz Polonya’ya ihraç Türk ürünlerine güveni gösteriyor

Polonyalı şekerleme ve tatlılar üreten firma, Türkiye’den aylık 25 ton malitol şurup öncelikle alımı için talepte bulunuyor. Bu gıda katkı maddesi, Polonyalı firma için önemli bir ihtiyaç ve Türk ihracatçıları için yeni bir pazar fırsatı sunuyor.

Türkiye, bu tür organik bileşikleri yerli üretiminin artmasıyla kendi üretimi olarak ihraç etmeye başlaması, kimyasal konusunda önemli üreticilerin ülkelerine giriş ve ithalatı tersine döndürme anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin organik bileşiklerden oluşan kimyasal ürünler ithalatı 306 milyon dolar düzeyindeyken, ülke içinde üretilen bu kimyasal ürünlerle ihracat yaparak uluslararası pazarda yerini güçlendirmiştir.

Detaylı bilgi için Polonyalı şekerleme ve tatlılar üreten firmanın öncelikli malitol şurubu talebini bağlantısından görebilirsiniz. Türkiye’nin ihracat rekorlarının parçası olmak ve bunun gibi benzersiz fırsatlar için TurkishExporter.com.tr’ye üye olabilirsiniz..

 

 

Kaynak URL