Kalekim’in yılın ilk 9 ayındaki net satışları 2,5 milyar TL oldu

Yılın ilk 9 ayında net dönem karını bir önceki yılın aynı dönemine göre %120 oranında artıran Kalekim’in net dönem karı bu yıl 603 milyon TL olarak gerçekleşti.

Şirketin bu dönemdeki yurt içi satışları da bir önceki yılın aynı dönemine göre %89, yurt dışı satışları ise %61 oranında arttı. Kalekim’in yılın ilk 9 ayındaki net satışları ise, %79 artışla 2,5 milyar TL oldu.

“Sermayemizi yüzde 300 bedelsiz artırdık”

Kalekim’i yeni yatırımlarla büyütmeye devam ettiklerini vurgulayan Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu 3. çeyrek sonuçlarıyla ilgili şunları kaydetti: “Rusya-Ukrayna savaşı, artan enerji maliyetleri, deprem ve son olarak Orta Doğu’da başlayan yeni çatışmalı süreç ile pek çok açıdan bu yıl, zorluklara sahne olmaya devam ediyor. Biz de bu süreçte doğru yatırım ve iş birlikleri ile şirketimizi daha da ileri taşımak adına çalışmaya devam ediyoruz. 2022 yılında inşaat malzemeleri sektöründeki portföyümüzü daha da güçlendirmek adına hisselerinin %75’ni satın aldığımız Lyksor Kimya A.Ş.’nin ardından bu kez yatırımlarımıza bir yenisini daha ekledik. Yönetim Kurulu’muzun aldığı karar doğrultusunda, 115 milyon TL olan çıkarılmış sermayemizi %300 oranında artırarak, 460 milyon TL’ye çıkarmak için SPK’na gerekli onay için başvurmuştuk. 20 Eylül’de SPK tarafından onaylanan başvurumuz sonrasında, 27-29 Eylül tarihleri arasında, 345 milyon TL nominal değerdeki payların ortaklarımıza bedelsiz olarak dağıtılması tamamlandı. Bununla birlikte şirketimizin ödenmiş sermayesi 460 milyon TL’ye yükseldi.”

Kaynak URL