Emine Erdoğan, Katar'da İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret etti

Doha

Katar’da resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan, İslam Eserleri Müzesi’ni gezdi.

Müze’nin, Kuran-Söz ve Sanat, İslam Dünyası’nda Dini Hayat, Türkiye ve Osmanlı Eyaletleri Sanatları, İran ve Orta İmparatorluk Sanatları gibi galerilerindeki eserleri inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Erdoğan, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşımda bulundu.

İslam Eserleri Müzesi’nin, Doha’nın en etkileyici yapılarından birisi olduğunu belirten Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Dünyanın en büyük İslam sanatı koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan müze, mimarisi ile de şehrin simgelerinden. 1400 yılı aşkın tarihiyle, üç kıtadan toplanan birbirinden kıymetli eserler, İslam mirasının çeşitliliğini gözler önüne seriyor. İslam sanatının en nadide eserlerinden Kabe’nin Anahtarı, Osmanlı Fermanları gibi nice önemli şaheseri yakından incelemek, heyecan verici bir deneyimdi.”

Mavi Mescid’e ziyaret

Emine Erdoğan daha sonra Katara Kültür Köyü’ne geçerek dünyaca ünlü Türk cami tasarımcısı Zeynep Fadıloğlu tarafından tasarlanan Osmanlı döneminin mimarisini taşıyan Katara Cami’sini (Mavi Mescid) gezdi.

Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Doha’da, Katara Kültür Köyü’nü ziyaret ederek, modern ile gelenekseli harmanlayan merkez hakkında bilgi aldım. Merkezin kalbinde yer alan, Türk iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu’nun tasarladığı Katara Camisi, bir diğer adıyla Mavi Mescit görülmeye değer eserlerden. Farklı kültürleri kucaklayan bu turizm merkezinde, Osmanlı Dönemi mimarisinden izler taşıyan, Türk kültürünü yansıtan ve tanıtan göz alıcı yapıyı görmek mutluluk verici.”

Kaynak URL