Ukrayna savaşıyla ilgili korkunç haberler gelmeye devam ediyor: Rus askerleri bana tecavüz etti

Ruslar, Ukrayna’nın başkenti Kiev çevresindeki bölgelerden çekildiler. Ancak geride, belki de travmadan asla kurtulmayacak ağır yaralı hayatlar bıraktılar. BBC, işgalci askerlerin Ukraynalı kadınlara tecavüz ettiğine dair kanıt buldu, tanıklarla görüştü.

Kiev’in 70 kilometre batısında sessiz bir kırsal mahallede 50 yaşındaki Anna’ BBC’ye verdiği röportajda Rus askerler tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

Anna, 7 Mart’ta yabancı bir asker birden evine girdiğinde, içeride eşiyle olduğunu söyleyerek ” “Başıma silah dayadı, beni yakındaki bir eve götürdü. Bana emir vererek, ‘Kıyafetlerini çıkar yoksa seni vururum’ dedi. Dediklerini yapmazsam beni öldüreceğin söyleyerek tehditlerini sürdürdü. daha sonra bana tecavüz etmeye başladı.” ifadelerini kullandı. 

Anna yaşadığı dehşeti sözlerle devam etti: 

“O bana tecavüz ederken, dört asker daha içeri girdi. Benimle işlerinin bittiğini düşünmüştüm. Onu uzaklaştırdılar. Bir daha onu hiç görmedim.

Anna evine döndüğünde ise vahşetle karşılaştı. Eşinin karnından vurularak öldürüldüğünü söyledi. 

Öte yandan bölgede iğrenç olayların yaşandığını belirten Anna’nın komşusu başka bir kadının daha aynı kişi tarafından tecavüz sonrası öldürüldüğünü iddia ediyor. 

 

Kaynak URL