Zelenskiy'den itiraf: Bazı şehirler haritadan silindi

SON DAKİKA | Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Zelenskiy'den itiraf: Bazı şehirler haritadan silindi

Sıcak bölgeden gelen son dakika haberlerine göre Rusya’nın Ukrayna’daki işgal harekatı 18’inci gününde devam ediyor. Sivillerin tahliye edilmesi için geçici ateşkes kararları alınsa da, birçok kentte çatışmalar sürüyor. Rusya’nın Kiev’e doğru ilerleyişi sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün acı bir itirafta bulundu. Zelenskiy, “Bazı küçük şehirler haritadan silindi” dedi. Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, iki ülke arasındaki müzakerelerin çevrim içi olarak sürdüğünü belirtti.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında dakika dakika bölgede yaşanan tüm gelişmeler…

09:30

RUSYA’DAN UKRAYNA’NIN BATI KENTLERİNE BOMBARDIMAN

Rus birlikleri, Ukrayna’nın batısındaki Lviv ve İvano-Frankivsk kentlerine bombardıman düzenledi.

Ukrayna’nın batısı, bu sabaha patlamalarla uyandı. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, Lviv kenti ve batısına 8 füze atıldığını duyurdu. Kentin batısındaki Yavoriv bölgesi de füzelerin hedefi oldu. Bu bölge, Polonya’ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İvano-Frankivsk Belediye Başkanı Ruslan Martsinkiv de kent yakınlarındaki havalimanının Rus birlikleri tarafından hedef alındığını duyurdu.
Ukrayna’nın batısındaki kentlerde, doğudaki çatışmalardan uzaklaşan çok sayıda sivil bulunuyor.

09:00

RUS FÜZELERİ POLONYA SINIRINDAKİ NATO ÜSSÜNÜ VURDU!

Rus işgalciler, bu sabah Polonya sınırının dibindeki bir Ukrayna askeri üssüne sekiz füze ateşledi. Polonya sınırına 25 kilometre mesafedeki üste NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu.

Rusya, Ukrayna’nın Polonya sınırına yalnızca 25 kilometre mesafedeki bir askeri üssü hedef aldı. Yavoriv’deki askeri üsse sekiz füze ateşlendiği bildiriliyor.

Lviv’e bağlı bölgede NATO tarafından Ukraynalılara askeri eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu.

İlk kez bu kadar batıda bir noktayı hedef alan Rusya, aynı zamanda uluslararası bir üssü de vurmuş oldu.

thumbs_b_c_31652aee2c829c6780997dbd0d9a4370

01:18

BORRELL, UKRANYA’NIN UÇUŞA YASAKLI BÖLGE İLAN EDİLEMEYECEĞİNİ SAVUNDU

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Ukrayna’nın uçuşa yasaklı bölge ilan edilmesi talebinin gerçekleştirilemez olduğunu söyledi.

thumbs_b_c_7943586ccf0fee78c6c7f60a62aebe90

01:12

ZELENSKİY, İSRAİL BAŞBAKANI BENNETT’LE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Bennett ile bir telefon görüşmesi yaptığını kaydederek, görüşmede Rusya’nın saldırganlığı ve barış müzakerelerinin perspektiflerini ele aldıklarını belirtti.

thumbs_b_c_dd1c878ca0478092f609845228175331

00:25

İNSANİ KORİDORLARDAN CUMARTESİ GÜNÜ 13 BİN SİVİL TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, yaptığı açıklamada, Rus ordusuyla savaşın sürdüğü farklı bölgelerde cumartesi günü açılması öngörülen 14 insani koridorun 9’unun kullanılabildiğini ifade etti. Bu koridorlar üzerinden 13 bine yakın Ukraynalının tahliye edildiğini belirten Vereşuk, “Dün 7 binden fazla insanı tahliye edebildiysek, bugün 13 binden biraz daha az kişiyi tahliye etmeyi başardık.” bilgisini verdi.

Kaynak URL