2022 Borsa İstanbul’un yılı olacak! Dikkat çeken rapor

“YÜKSEK VOLATİLİTE İLE NORMALE DÖNÜŞ ÇABALARI”

Deniz Yatırım Araştırma tarafından hazırlanan Strateji Raporu’nda da 2022 yılı için “yüksek volatilite ile normale dönüş çabaları” tanımlaması yapıldı.

Küresel toparlanmanın daha az destekleyici koşullarla önceki yıla kıyasla daha düşük, ancak pozitif patikada devam edeceği aktarılan raporda, yüksek enflasyon ortamının da 2022 geneline hakim olacağı dile getirildi.

Raporda, belirsizlik ortamının, yıl boyunca yatırım kararlarını alma aşamasında yüksek oynaklık destekli güçlükler çıkaracağı ifade edilerek, şu değerlendirmelere yer verildi:

2022’de 4 başlık etrafında yatırımcı davranışlarının oluşmasını bekleriz: yüksek faiz hadleri, Fed’in tetikleyici olma rolü, getiri arayışının rotasyonu desteklemesi ve arz-talep normalleşmesi. Buna göre, yıl genelinde global çapta nominal ve reel faiz hadlerinin yükseleceği kanaatindeyiz. Fed’in kasım ayından bu yana yaptığı kuvvetli iletişim destekli farklı yönlendirmeleri, para politikalarında normalleşme aşamasına geçildiği işareti veriyor. Varlık alımlarındaki aylık azaltımların devreye alınmasıyla başlatılan süreç, yılın ilk çeyreğinde daha hızlı bir yaklaşımla mart ayı ortasında tamamlanacak. Devamında ise ilk faiz artışı ve bilançonun daraltılması eylemleri görülecek. Söz konusu gelişmeler Fed’in diğer ülkeler nezdinde de para politikalarının yeniden gözden geçirilmesi riski yaratması anlamına geliyor. Getiri arayışlarının ise devam edeceği düşüncesindeyiz. Salgından çıkış sürecini takiben görülen büyüme temalı hisse senetlerinden, değer eksenli gruba geçişin hız kazanacağına inanıyoruz.”

Borsa İstanbul için ana belirleyici unsurun, getiri arayışı teması olacağı vurgulanan raporda, “Makro tahminlerimizde ve risksiz faiz oranımızda yaptığımız güncellemeler neticesinde 12 ay vadeli BIST 100 endeksi hedef fiyatımızı 2.750 puan seviyesinde belirliyoruz. Son kapanış düzeyi gözetildiğinde yüzde 37 yükseliş potansiyeline işaret etmekte. Özellikle temettü verimi yüksek hisse senetlerinin yanı sıra konvansiyonel ve yeşil enerji grubu hisselerin ön planda olmasını bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: www.ahaber.com.tr