“Tesla'nın piyasa değeri 2024’te 1 trilyon dolar olacak”

Küresel elektrikli araç satışları 2021 ile 2022 arasında yüzde 60 arttı. 14 milyon aracın satılmasının beklendiği varsayılarak 2022 ile 2023 arasındaki büyüme oranının yüzde 34 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Öte yandan ABD’li elektrikli otomobil ve pil üreticisi Tesla’nın, enerji depolama ünitesi üretimi için Çin’de kuracağı fabrika için arazi tahsisi yapıldığı bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, Şanghay şehrinde kurulacak fabrikaya  arazi tahsisi için yerel hükümet ile anlaşmanın imzalandığı duyuruldu. Fabrikada Tesla’nın “Megapack” adı verilen, 4 megavatsaat elektrik depolayabilen lityum-iyon batarya üniteleri üretilecek.

2024’ün ilk çeyreğinde yapımına başlanması planlanan fabrikanın üçüncü çeyrekte faaliyete geçmesi planlanıyor. Fabrikada yılda 10 bin ünite ile toplam 40 gigavatsaat enerji depolama kapasitesinin üretilmesi hedefleniyor. Tesla’nın halen ABD’nin California eyaletinin Lathrop şehrinde yılda 10 bin Megapack üretme kapasitesine sahip bir “mega fabrikası” bulunuyor. Şirket, Şanghay’daki yılda 1 milyon elektrikli otomobil üretebilen “giga fabrikasını” da 450 bin ilave kapasite ile genişletmeyi planlıyor.

Kaynak URL