Microsoft, 2030’a kadar karbon negatif olacak

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Bilgin “2030’a kadar Microsoft ürettiği karbon emisyondan daha fazlasını atmosferden silebilecek konumda olacak” dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Bilgin Elektrik 4.0’ın konuğu oldu.

Teknoloji dünyasına bakıldığında Microsoft’un sürdürülebilirlik konusunda bayrak taşıyıcı konumda olduğunun bile söylenebileceğini ifade eden Bilgin “Microsoft olarak 4 ana odak oluşturduk. Bunlar; enerji ve karbon emisyonu, atık üretimi, su kullanımı ve ekosistem şeklinde sıralanıyor. Eğer bir şeyle mücade edecek, bir şeyi analiz edecekseniz rasyonel bir yaklaşım gerekiyor. Bu yüzden biz 5R (Ölçmek, raporlamak, azaltmak, değiştirmek, çıkartmak) olarak adlandırdığımız bir yaklaşım oluşturduk. Biz hem kendimiz, hem iş ortaklarımızla yaptığımız çalışmalarda mümkün olduğunca yaklaşımımızı pazara iletmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgin “Microsoft, 2030’a kadar karbon negatif olmayı taahhüt ediyor. 2030’a kadar Microsoft ürettiği karbon emisyondan daha fazlasını atmosferden silebilecek konumda olacak” dedi.

Bilgin “Bulut, sürdürülebilirlik alanında oldukça önemli bir yer kapsıyor. Microsoft’un paydaşlarına bulut servisi sağlarken en önde gelen değerlerden bir tanesi de normalde sizin kendinizin kullanacağı kaynakları, biz çok daha önemli bir ölçekte sağlıyor olmamız. Bulutun emisyonları da doğrudan bizim kontrolümüzde olduğu için karbon ayak izi konusunda çok önemli bir rol oynadığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik konusunda çok büyük bir farkındalık oluştuğunu ifade eden Bilgin “Biz de bu konuda, tüm çalışanlarımızın özel bir eğitimden geçip sertifikalanmasını istiyoruz. Ofisimizde hali hazırda yapmaya başladığımız ve geliştirdiğimiz projelerle sürdürülebilirlik ekosistemimizi genişletmeye çalışıyoruz. Microsoft teknoloji merkezimizde kendi organik sebze bahçemiz, güneş panelimiz var. Start up çözümlerini teknoloji merkezlerinde sergileyerek hem müşterilerimize hem de sosyal medya aracılığı ile göstermeye çalışıyoruz. Şirket arabalarında hibrit araca yönelmeye çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak URL