Almanya'nın bu kış ne kadar gaz stoku kaldı?

Almanya’da Gaz Depolama Sistemi Operatörleri Derneği (INES) yayımladığı raporda, Almanya’nın bu kışı geçirebilecek kadar yeterli miktarda doğalgaz rezervine sahip olduğunu açıkladı.

INES raporunda, Almanya’yı “aşırı” soğuk bir hava dalgası vursa bile ülkenin bu kışı geçirebilecek yeterli miktarda doğalgaz rezervine sahip olduğunu belirtti.

INES’in yayımladığı rapora göre, stokların Ocak ve Şubat aylarında talebi karşılamaya yeterli olduğu ve Nisan ayında yeniden doldurulması gerektiği kaydedildi.

INES araştırmasına göre, sıvılaştırılmış doğalgazın ithalat hacimleri düşse veya Rusya gazı tamamen kesse bile, Almanya’daki gaz depolama sahalarını 2023-2024 kışı öncesinde “geniş ölçüde” doldurmak mümkün olacak.

INES Başkanı Sebastian Bleschke, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gaz sıkıntısından korkmak için artık bir neden yok. Mevcut tüketim tasarrufları devam ederse Almanya kışı iyi atlatacaktır.” dedi.

Almanya’da rezervuarların şu anda yüzde 91 dolu olduğu belirtilen açıklamada, son günlerde ılıman havanın talebi frenlediği ve bu nedenle rezervin arttığı kaydedildi. Hava tahminlerine göre, kuzeybatı Avrupa’da sıcaklıklar önümüzdeki hafta normale yakın seyredecek.

Kaynak URL