Fintech şirketi Minted Türkiye ile birikimin altın çağı başlattı

Değerli metaller için yatırım ve birikim fırsatları sunan İngiltere merkezli fintech Minted, Minted Türkiye mobil uygulamasının ardından Minted Connect ürünü ile kurumsal firmalara gelirlerini artıracakları yeni bir finansal enstrüman altyapısı sunuyor.

Değerli metaller ile yapılan birikimi kolay, ulaşılabilir hale getirmek ve bunu en güvenli şekilde kullanıcılarına sunmak üzere yola çıkan İngiltere merkezli fintech şirketi Minted, altın ve gümüş alan, satan ve biriktirenlerin yeni adresi olma hedefinde. Geçtiğimiz yılın son aylarında Türkiye pazarına açılmak için hem web hem de mobil taraftaki çalışmalarına hız veren FCA lisanslı uluslararası şirket, ilk olarak altın, gümüş, ziynet ve koleksiyon ürünlerini satışa sunduğu e-ticaret web sayfasını hayata geçirdi. Bu yılın başında altın ve gümüş için aylık birikim planları oluşturmaya imkân veren Minted mobil uygulamasını Türkiye’deki kullanıcılara açan şirket, son olarak kurumsal şirketler ve fintech’ler gelirlerini artırabilecekleri, regülasyonlara uyumlu Minted Connect’i kullanıma sundu.

Kuyumculuk ve değerli metal saklama lisansına sahip olan Minted Türkiye, ürün tedariği konusunda dünyanın en büyük altın ligi olarak kabul edilen LBMA’ye (Londra Külçe Piyasası Birliği) akredite olan, değerli metal pazarının önemli oyuncularından Nadir Metal Rafineri ile çalışıyor. Minted Market, geniş altın ve gümüş portföyü dışında Everyday By Reng, Lida Pırlanta ve Selda Jewellery gibi iş ortaklarının seçkin ürünlerini de kullanıcılarına sunuyor.

Türkiye’de kısa sürede binlerce kullanıcıya ulaştı

2023’ün ilk günlerinde altın ve gümüş için aylık birikim planları oluşturmaya imkân veren Minted mobil uygulamasını kullanıma açan şirket kısa sürede ciddi bir kullanıcı sayısına ulaştı. Kolay ve basit arayüzü yanında güvenli alışveriş sunan Minted Türkiye mobil uygulaması üzerinden binlerce kullanıcı küçük meblağlar ile altın ya da gümüş hesabı açıp, birikim yapmaya başladı. Paradan değerlisi mottosuyla hayata geçen Minted, sunduğu yenilikçi özelliklerle şimdiden bir fintech’ten çok daha fazlası olduğunu ortaya koyuyor.

Minted Kurucu Ortağı Shahid Munir, “Değerli metal pazarında hizmet veren çeşitli oyuncular var. Dikeyde hizmet veren girişimler dışında, bugün pazaryerleri de altın, gümüş satıyor. Sektörde tüm bu avantajları sunan, aynı zamanda kuyumculuk ve değerli metal saklama lisansına sahip olan doğrudan bir rakibimiz yok. Bizim öncelikli amacımız fiziksel altın ve gümüş birikimi yapmak isteyen yatırımcıların hayatını kolaylaştırmak. Bu doğrultuda hedefimiz ise kullanıcılarımızın birikimlerini değerli kılmaya yönelik tüm finansal enstrümanları Minted bünyesinde toplamak” dedi.

Sigortalı ve fiziksel teslimat seçenekleri de mevcut

Saniyeler içerisinde üye olunabilen Minted Türkiye uygulamasında minimum 200 TL’den başlayarak hemen değerli metal biriktirmeye başlamak mümkün. Minted Türkiye, kullanıcıların birikim hesabındaki değerli metalleri Nadir Metal Rafineri aracılığıyla Borsa İstanbul üzerinde saklıyor. Üstelik bunun için herhangi bir kasa ücreti de talep etmiyor. Minted Türkiye kullanıcıları biriktirdikleri ve sakladıkları altın ve gümüşleri piyasaya göre avantajlı fiyatlarla satıp anında nakite çevirebiliyor. Ayrıca Minted Türkiye uygulamasında biriktirilen 1 gram altın dahi kullanıcının istediği an adresine sertifikalı ve sigortalı olarak teslim ediliyor. Bu özelliği ile platform, fiziksel altına yatırım yapmak isteyen kullanıcılar için hem yeni nesil hem de kolay ve güvenilir bir seçenek oluyor. Ayrıca son güncellemeyle Minted Türkiye mobil uygulaması üzerinden artık kullanıcılar sevdiklerine hediye olarak altın ya da gümüş transfer edebiliyor. Tamamen ücretsiz olan bu özellikten faydalanmak için Minted Türkiye üyesi olmaya gerek olmadan işlemler yapılabiliyor.

Yan hak olarak kullanılabiliyor

Minted Türkiye, son tüketiciler dışında, şirketlerin çalışanlarına sunduğu faydayı iyileştirme konusunda da çözüm ortağı olmayı hedefliyor. Minted Türkiye ile kurumsal firmalar çalışan yan haklarını altın, gümüş gibi değerli metaller ile ödeyip, çalışanların enflasyonist ortamdan korunmalarına ve birikim yapabilmelerine imkân sağlıyor.

‘Amacımız fiziksel altın ve gümüş birikimi yapmak isteyenlerin hayatını kolaylaştırmak’

Minted Türkiye Operasyonları Direktörü Engin Bütün, platform olarak sundukları faydaları şöyle özetliyor: “Türk insanı geleceği için altın biriktirmeyi seviyor. Bu kültürümüze de yerleşmiş. Bunun yanında gümüşe olan talep de yoğun. Minted Türkiye olarak kullanıcılarımızın altın, gümüş, pırlanta, ziynet gibi ürünlere, en kolay ve hesaplı yoldan ulaşmasını sağlıyoruz. Tek seferlik ya da aylık birikim planları kapsamında satın alınan değerli metalleri Nadir Metal Rafineri güvencesiyle BIST’de kullanıcılarımızın adına özel ücretsiz olarak saklıyoruz. Sunduğumuz asıl değer ise satın alınan altını fiziksel olarak Türkiye Cumhuriyeti içerisindeki kayıtlı adreslere gönderebilmemiz. Her ürünümüzün sertifikalı olması, teslimat aşamasında kusursuz bir paketlemeyle gönderilmesi fark yaratan diğer özelliğimiz.”

Minted Connect ile kurumsal şirketler ve fintech’ler gelirlerini arttırabilecekler

Minted Türkiye, kendi finansal uygulama servislerinde altın ve gümüş birikimlerini satmak isteyen iş ortaklarına Minted Connect API’si ile tüm regülasyonlara uyumlu bir entegrasyon imkânı sağlıyor. Finans teknolojisi uzmanları tarafından geliştirilen ürün, şirketlere müşteri tabanlarının alternatif yatırımlara erişebilme fırsatı ve gelirlerini artırabilecekleri farklı bir finansal enstrüman altyapısı sunuyor. Kurumsal şirketler ya da fintech’ler değerli metal alım satımı ve yönetimi için eksiksiz bir uygulama programlama arayüzü olan Minted Connect API’sini kullanarak ekstra gelir elde edebiliyorlar.

Minted, bu servis özelinde ilk iş birliğini ödeme sistemleri alanında kullanıcılara yenilikçi ve inovatif çözümler sunan fintech şirketi Sipay ile gerçekleştirdi. Buna göre Minted Connect entegrasyonu ile kullanıcıları Sipay Cüzdan Uygulaması içinde altın ve gümüş alım-satımı yapabiliyor. Yakın zamanda Sipay’in Walletgate ürününü kullanan tüm diğer iş ortağı uygulamalar için de bu servis etkinleştirilecek.

Kaynak URL